Se spala si se taie ciupercile in felii subtiri. Se pun sa se inabuse pe foc cu 1/2 lingura de unt. Separat se face un rantas alb din 1/2 lingura de
Se spala si se taie ciupercile in felii subtiri. Se pun sa se inabuse pe foc cu 1/2 lingura de unt.
Separat se face un rantas alb din 1/2 lingura de unt si o lingura de faina. Se stinge cu zeama de carne.
Se adauga ciupercile inabusite, sare si putin marar tocat fin. Se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand.
Daca ni se pare ca sosul este prea gros, se mai adauga zeama de carne. Din timp in timp se ia cu o lingura pielita ce se formeaza la suprafata.
Se adauga smantana si se lasa sa dea un clocot, dar la foc mic, ca sa nu se taie smantana.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete culinare:
Tocanita de carne tocata
Mazare cu ficatei si cartofi
Mazare cu pui
Daca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti