Sos de faina

Sosul de faina da savoare mancarii Aveti nevoie si de cateva frunze de patrunjel. Cand este gata, sosul se da prin sita.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 lingura unt sau ulei
  • 1 lingura faina
  • 2 cesti zeama de carne
  • cateva frunze de patrunjel
  • sare.

Mod de preparare

Pentru sosul de faina se face un rantas din unt sau ulei si faina. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand mereu. Se adauga frunze de patrunjel si daca avem la indemana, pielite si picioare de la 4 — 5 ciuperci foarte bine spalate. Din cand in cand se ia cu o lingura pielita care se formeaza la suprafata. Sosul de faina trebuie sa fiarba aproape o ora. Cand este gata se trece prin sita.


Sosul de faina se poate servi la paste, salate, mancare de cartofi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert poale-n brau

Prima data cand le-am facut, mega bune, am facut dupa reteta Jamilei Reteta romaneasca

Desert poale-n brau
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca