Sos de faina cu ou

Se prajeste usor, fara sa se ingalbeneasca, untul cu faina. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand mereu, pana ce sosul

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 lingura de unt
  • 1 lingura de faina
  • 2 cesti zeama de carne
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • unt proaspat (cit o nuca)
  • 2 galbenusuri
  • sare

Mod de preparare

Se prajeste usor, fara sa se ingalbeneasca, untul cu faina. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand mereu, pana ce sosul este potrivit de gros.

Se adauga zeama de lamaie, untul si galbenusurile batute cu putin sos separat intr-un castron.

Se serveste indata ce este gata, iar daca trebuie sa astepte se tine cald intr-un alt vas cu apa fierbinte.
Pofta buna!

Alte retete culinare

gasiti aici:

Ostropel de pui cu ceapa

Zacusca de ciuperci

Ciuperci pane

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...