Sos de macris

Se spala frunzele de macris, se toaca marut si se prajesc in unt. Se pune faina in ploaie, se amesteca incet, se stinge cu supa de carne sau de zarza

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g frunze verzi de macris
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • 1 pahar de smantana
  • 1 cana supa

Mod de preparare

Se spala frunzele de macris, se toaca marut si se prajesc in unt. Se pune faina in ploaie, se amesteca incet, se stinge cu supa de carne sau de zarzavat, dupa care se sareaza si se lasa sa fiarba la foc mic.

Cand frunzele au fiert bine, sosul e gata. Se adauga smantana si se mai fierbe zece minute, dupa care se ia cratita de pe foc.

Sosul se serveste rece, langa carne rasol.

Alte retete sos recomandate

Sos ciuperci

Sos de spanac

Sos tartar

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Tort cu ciocolata si zmeura

Nu a fost un tort prea insiropat, cum se mai intampla de obicei sa fac, iar dulcele de la ciocolata s-a combinat perfect cu...

Parteneri
Gustos.RO

Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...

Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa
ReteteCulinare.RO

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase