Sos frantuzesc

Se face un rantas din 1/2 lingura de unt cu una de faina. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand mereu. Se a

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 lingura de unt
  • 1 lingura de faina
  • 3 cesti de zeama de carne
  • frunze de patrunjel
  • pielite si cotoare de la 4-5 ciuperci
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • unt proaspat cat o nuca
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

Se face un rantas din 1/2 lingura de unt cu una de faina. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand mereu. Se adauga frunze de patrunjel si pielite si cotoare de la 4-5 ciuperci bine spalate. Se lasa sa fiarba adaugand cu incetul inca o ceasca de zeama de carne. Din cand in cand se ia cu o lingura pielita ce se formeaza la suprafata. Trebuie sa fiarba cam o ora. Cand e gata se trece prin sita, se adauga zeama de la 1/2 lamaie, unt proaspat cat o nuca si 2 galbenusuri batute spuma cu putin sos deoparte intr-un castron.
Se serveste indata ce e gata.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-Pot

Bun aparatul asta, face mancare singur!

Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos