Sos maioneza

Intr-un castron de portelan se pun galbenusuri crude, se sareaza si se freaca cu o lingura de lemn sau cu un tel. Se toarna ulei in cantitati mici(la

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr. ulei de floarea soarelui sau de masline
  • 2-3 galbenusuri
  • o lingurita zeama de lamiie

Mod de preparare

Intr-un castron de portelan se pun galbenusuri crude, se sareaza si se freaca cu o lingura de lemn sau cu un tel. Se toarna ulei in cantitati mici(la inceput cite o picatura apoi cite 1 lingurita), amestecind de fiecare data bine cu galbenusurile. Cind uleiul si galbenusurile formeaza o masa groasa si omogena se adauga zeama de lamiie sau sare de lamiie dizolvata in apa. Daca sosul este prea gros, se adauga cam o lingura de apa calda. Pentru ca sa capete un gust mai picant se poate adauga in sos 1/2 lingurita de mustar care trebuie amestecat cu galbenusurile inainte de a se pune uleiul.
Maioneza se serveste la mincaruri reci de carne sau peste, fierte sau prajite

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Bomboane Raffaello (reteta video)

Dragii mei, ce ziceti de niste bomboane Raffaello facute in casa? Nu stiu voi, dar eu sunt mare amatoare de nuca de cocos....

Bomboane Raffaello (reteta video)
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise