Sos olandez

Se topeste ¾ din unt pe baia de apa. Se adauga galbenusurile amestecind mereu, sare, piper si zeama de lamiie picatura cu picatura, ca untdelemnul la

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 2-3 galbenusuri
  • 1 lamiie
  • sare
  • piper
  • 1/2 ceasca zeama de carne sau de peste

Mod de preparare

Se topeste ¾ din unt pe baia de apa. Se adauga galbenusurile amestecind mereu, sare, piper si zeama de lamiie picatura cu picatura, ca untdelemnul la maioneza. Se bate tot timpul cu telul pina ce sosul incepe sa se ingroase. Se adauga zeama de carne, putin cite putin. Se lasa sa se ingroase. Se pune si restul de unt continuind batutul. Se serveste fierbinte. Se poate pregatisi fara zeama de carne. Nu se lasa sa fiarba.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Invelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii