Sos Soubise

Se taie ceapa rondele, apoi se caleste in 100 gr unt. Se adauga faina si laptele, dupa care se amesteca bine. Se adauga sare, piper si nucsoara dupa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr ceapa
  • 100 gr unt
  • 50 gr faina
  • 200 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Se taie ceapa rondele, apoi se caleste in 100 gr unt. Se adauga faina si laptele, dupa care se amesteca bine. Se adauga sare, piper si nucsoara dupa gust si se lasa amestecul sa fiarba la foc mic, o ora. Se trece apoi sosul prin sita, se adauga 50 ml lapte si se mai lasa putin la foc mic.


Se poate servi alaturi de fripturi ori garnituri cum sunt cartofii natur sau orezul. Alte retete:

Chiftele Mancare de mazare Ciuperci la cuptor

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de rosii cu galuste, de post

Daca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...

Supa de rosii cu galuste, de post
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos