Sos olandez

Se fierb cateva boabe de piper cu 3 linguri otet pana se evapora aproape tot otetul. Dupa ce s-a racit se amesteca cu galbenusurile, apa, putina sare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 30 gr unt
  • 3 linguri otet
  • 1 lingura apa
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Se fierb cateva boabe de piper cu 3 linguri otet pana se evapora aproape tot otetul. Dupa ce s-a racit se amesteca cu galbenusurile, apa, putina sare si se asaza vasul pe o baie de apa, pe foc slab. Se amesteca repede pana devine ca o crema mai subtire. Se da deoparte vasul cu baia de apa cu tot, se introduce untul taiat bucatele si se freaca pana devine ca o crema.
Se serveste langa fripturi.

Alte retete culinare:

Papanasi fierti

Zacusca de ciuperci

Ardei umpluti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...