Sos picant pentru gatit

Pentru sosul picant pentru gatit se dau zarzavaturile prin masina, apoi se pun la fiert cu restul de ingrediente. Se fierbe dupa preferinta, dupa care punem in borcane.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg rosii
  • 20 gogosari
  • 10-12 ardei kapia
  • 2 radacini de telina
  • 2 cepe mari
  • 250 ml ulei
  • 250 g otet
  • 250 g zahar
  • 2 lingurite de chimion sau secarica
  • o lingurita de piper
  • 4 ardei iuti curatati de seminte
  • 8 linguri de sare
  • 1 pachet de delikat

Mod de preparare

Pentru sosul picant pentru gatit se dau zarzavaturile prin masina, apoi se pun la fiert cu restul de ingrediente. Se fierbe dupa preferinta – cat de consistent ne place, dupa care punem in borcane si le sterilizam la Bain-Marie.


Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!