Sos de ceapa cu vin

Se caleste ceapa si se presara deasupra faina. Rumeniti-o 5 minute si turnati peste amestec otetul, apa si vinul negru. Adaugati zaharul, sarea si pi

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100ml ulei
  • 5 cepe date pe razatoarea mica
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri apa
  • 200 - 300ml vin negru
  • 1/2 lingurita zahar
  • 3 galbenusuri fierte tari
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se caleste ceapa si se presara deasupra faina. Rumeniti-o 5 minute si turnati peste amestec otetul, apa si vinul negru.

Adaugati zaharul, sarea si piperul si lasati sa fiarba la foc potrivit, pana obtineti un sos bine omogenizat.

Radeti galbenusurile pe razatoarea cu ochiuri mici si adaugati-le treptat in sosul luat de pe foc, amestecand incontinuu.

Cand sosul este omogen, se poate trece printr-o sita pentru a fi cat mai fin.
Alte retete recomandate langa sos

Friptura de miel coroana

Drob de miel

Drob de pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi

Imi place mult mai mult, gatita astfel, cu cartofi, decat cea cu orez!

Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca