Sos de ciuperci cu vin

Se toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o oala, pe foc mic, acoperita cu capac si se lasa sa fiarba pana scade tot vinul. Se adauga o lingura

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 100 gr ciuperci
  • 1 jumatate ceasca smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 jumatate pahar vin alb
  • 100 gr unt
  • zeama de lamaie
  • 500 mI supa de legume
  • 1 lingura sos alb
  • 1 praf sare

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o oala, pe foc mic, acoperita cu capac si se lasa sa fiarba pana scade tot vinul. Se adauga o lingura cu sos alb rece, se toarna supa treptat, apoi smantana si se lasa sa fiarba. Dupa ce a fiert si a scazut pana la grosimea unei smantani, se amesteca si galbenusurile batute cu unt si sare. Se asaza vasul pe o oala cu apa fierbinte ca sa stea la caldura. Ciupercile se taie feliute si se inabusa in unt, intr-o oala acoperita cu capac, amestecand din cand in cand. Dupa ce au scazut de tot, se amesteca in sos, se adauga si zeama de lamaie.


Se serveste la fripturi.

Alte retete:

Tocanita de pui Friptura de vita la cuptor Conopida la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...