Sos de vin cu ciuperci

Tocati ceapa marunt si puneti-o impreuna cu vinul intr-o cratita pe foc domol, acoperita cu capac, sa fiarba pana cand tot vinul se evapora. Adaugati

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o ceapa mare
  • 150 g ciuperci
  • o ceasca cu smantana
  • 2 galbenusuri
  • un pahar mic cu vin alb
  • 100 g unt
  • o lamaie
  • 500 ml supa de legume
  • sos alb
  • sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Tocati ceapa marunt si puneti-o impreuna cu vinul intr-o cratita pe foc domol, acoperita cu capac, sa fiarba pana cand tot vinul se evapora.

Adaugati o lingura buna cu sos alb, rece, turnati supa

putin cate putin, apoi smantana si lasati vasul pe foc mic. Cand sosul are consistenta unei smantani, combinati-l cu galbenusurile batute cu unt si sare.

Asezati vasul pe o baie de aburi, ca amestecul sa ramana cald.

Taiati ciupercile feliute, inabusiti-le in unt, amestecand din cand in cand.

Combinati apoi ciupercile cu sosul alb, puneti, dupa gust,

zeama de lamaie si serviti-l alaturi de frigarui, rasol, peste alb.
Pofta buna!

Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

ciulama de ciuperci

ciuperci tocanita

piept de pui ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii