Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci este o delicioasa mancare de post. Pentru aceasta reteta de tocanita de post aveti nevoie de o ceapa, ciuperci,amidon, patrunjel, usturoi, busuioc

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 200 g ciuperci
  • 2 linguri suc de rosii
  • 200 ml apa
  • 1 lingura amidon
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • busuioc
  • patrunjel verde.

Mod de preparare

Ceapa tocata marunt se inabusa in 3 linguri ulei si 3 linguri apa; cand s-a inmuiat se adauga ciupercile taiate felii. Dupa 2-3 minute se adauga usturoiul si apa amestecata cu sucul de rosii si amidonul.Se lasa pe foc pana cand se leaga si se ingroasa sosul. Se potriveste gustul cu sare, piper, boia dulce si se presara patrunjelul tocat marunt.


Se poate servi cu castraveti murati si mamaliga rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights
Particip la concursul „ Bucate româneşti pentru zile când posteşti!” şi pe Facebook am nickname-ul Pica Flori
Alte retete recomandate:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...