Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci este o delicioasa mancare de post. Pentru aceasta reteta de tocanita de post aveti nevoie de o ceapa, ciuperci,amidon, patrunjel, usturoi, busuioc

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 200 g ciuperci
  • 2 linguri suc de rosii
  • 200 ml apa
  • 1 lingura amidon
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • busuioc
  • patrunjel verde.

Mod de preparare

Ceapa tocata marunt se inabusa in 3 linguri ulei si 3 linguri apa; cand s-a inmuiat se adauga ciupercile taiate felii. Dupa 2-3 minute se adauga usturoiul si apa amestecata cu sucul de rosii si amidonul.Se lasa pe foc pana cand se leaga si se ingroasa sosul. Se potriveste gustul cu sare, piper, boia dulce si se presara patrunjelul tocat marunt.


Se poate servi cu castraveti murati si mamaliga rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights
Particip la concursul „ Bucate româneşti pentru zile când posteşti!” şi pe Facebook am nickname-ul Pica Flori
Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu budinca si fructe

Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...

Prajitura cu budinca si fructe
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos