Blinele

Intr-o cratita se pune faina de griu, se face o gropita in mijloc in care se va pune drojdia dizolvata in apa calda. Totul se amesteca, dupa care se a

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr. faina de griu
  • 200 gr. faina de secara
  • 15 gr. drojdie
  • 3 oua
  • 30 gr. smintina
  • 40 gr. unt
  • sare

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune faina de griu, se face o gropita in mijloc in care se va pune drojdia dizolvata in apa calda. Totul se amesteca, dupa care se acopera cu un servet curat si se lasa la cald, aproape 2 ore; in acest timp, aluatul va trebui sa creasca inca o data cit a fost. Cind a crescut bine, se adauga faina de secara, galbenusurile cu ou, smintina, sarea si albusurile batute spuma. Se lasa apoi sa se odihneasca inca 20 de minute. Se incinge putin unt intr-o tigaie, se ia cu lingura din aluat si se prajesc clatite, mai groase decit cele obisnuite. Blinelele se servesc de obicei cu smintina si peste afumat.
Blinelele se servesc de obicei cu smintina si peste afumat

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de rosii cu galuste, de post

Daca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...

Supa de rosii cu galuste, de post
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos