Sosul de vin alb este o completare delicioasa pentru o reteta cu peste, dar poate fi folosit si pentru o friptura apetisanta,...
Sos de vin alb pentru peste rasolSosul cu mustar este un insotitor ideal pentru carnea preparata la cuptor, in special pentru crochetele de pui si peste.
Sos de mustar cu mierePentru mujdei de usturoi ca acasa usturoiul se desface, se curata si se piseaza bine impreuna cu sarea. Treptat, se adauga...
Mujdei de usturoi ca acasaSosul Meuniere este un sos clasic francez, preparat rapid prin înmuieriul ingredientelor în făină și prăjirea lor în...
Sos MeunierePentru sos Meuniere fara capere patrunjelul verde se spala, se curata si se toaca marunt. Untul se incalzeste, se adauga...
Sos Meuniere fara caperePentru sos olandez untul se topeste, iar apa rezultata se elimina. Lamaia se stoarce. Galbenusurile de ou se bat cu sare...
Sos olandez cu unt si ouaPentru sos brun (Spaniol) oasele se taie in bucati, se spala si se usuca la cuptor la foc moderat. Morcovii, patrunjelul...
Sos brun (Spaniol)Pentru sos Colbert lamaia se spala si se stoarce. Patrunjelul verde se curata, se spala si se toaca marunt. Untul se topeste...
Sos ColbertPentru sos Ravigot cu castraveti murati castravetii murati se spala, se curata de coaja si seminte, se taie marunt si se...
Sos Ravigot cu castraveti muratiPentru sos Remoulade castravetii se spala, se curata de coaja si seminte si se taie marunt. Ouale se spala si se fierb pana...
Sos Remoulade pentru peste, oua sau carne de vitaPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelPentru sos verde pentru peste spanacul, tarhonul, patrunjelul verde si ceapa verde se curata, se spala, se oparesc in apa cu...
Sos verde pentru pestePentru sos de lamaie lamaia se spala si se extrage sucul. Mararul si patrunjelul se spala si se taie marunt. Uleiul se bate...
Sos de lamaie (a la grec)Sosul de iaurt cu usturoi este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de sos aveti nevoie de o capatana usturoi, iaurt,...
Sos de iaurt cu usturoiSosul tartar cu maioneza este delicioasa si foarte populara si se poate servi la nenumarate feluri de carne si alte...
Sos tartar cu maionezaSosul Ravigotta este un sos cu sardele si verdeturi delicios ce se poate servi la mancaruri cu peste. Se paseaza bine 4...
Sos RavigottaSosul remulat este un acompaniament delicios pentru mancaruri de peste, oua si legume. In maioneza se adauga mustarul,...
Sos remulatPentru sosul olandez cu unt si lamaie se pune un galbenus de ou intr-un vas pe Bain-Marie cu 50 g unt si amestecam pana se...
Sos olandez cu unt si lamaieAcest sos crema cu frisca si maioneza se serveste rece, la peste, rasol, sparanghel si la conopida fiarta. Peste maioneza se...
Sos crema cu frisca si maionezaReteta de sos de marar cu ou este foarte delicioasa. Inainte de a se servi se adauga putin otet de vin.
Sos de marar cu ou si fainaSosul de mustar este foarte delicios si usor de preparat. Aveti nevoie de mustar, putin otet si zeama de lamaie.
Sos de mustar cu lamaieSosul de mustar cu tarhon este foarte gustos iar timpul de pregatire este foarte scurt. Se poate servi la rasol.
Sos delicios de mustar cu tarhonSosul de usturoi da o aroma deosebita mancarii. Pentru acesta aveti nevoie de boia de ardei si un galbenus.
Sos de usturoi cu boia de ardeiSe curata sardelele de oase, se zdrobesc cu lingura de lemn si se amesteca cu putin mustar. Se amesteca separat 1 lingura...
Sos de sardele cu mustarSe curata si se piseaza usturoiul pana devine pasta, apoi se amesteca cu nucile si miezul de paine inmuiat, stors si se bate...
Sos scordoleaSe freaca bine intr-un castron uleiul cu zeama de lamaie. Se adauga apoi verdeata tocata, apa minerala, sare si piper si se...
Sos pentru pesteSe toaca verdeturile si castravetele foarte marunt si se amesteca cu sare, piper, mustar si cu un fileu de sardele desarat si...
Sos romanescSe curata usturoiul, se taie felii subtiri, se acopera cu o lingurita de sare, apoi se piseaza. Se amesteca cu uleiul adaugat...
Sos de usturoilntr-un vas emailat, asezat intr-o cratita cu apa calda, se pune untul sa se inmoaie. Se incorporeaza cele doua galbenusuri...
Sos de maioneza caldaSe curata zarzavatul, se spala si se taie fideluta. Se acopera cu apa calda si se fierbe acoperit pana se inmoaie bine. Se...
Sos picant pentru pesteSe pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...
Sos „Robert"Se spala hreanul, se curata de coaja, se da pe razatoare si se pune intr-o farfurie adanca. Se adauga uleiul, otetul si sare...
Sos de hrean cu otetSe curata si se spala ciupercile, apoi se oparesc in apa clocotita, se scurg si se toaca marunt, cu tot cu picioruse. Se...
Sos de ciuperciSe prajeste usor, fara sa se ingalbeneasca, untul cu faina. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic,...
Sos cu oua rascoapteCa sa nu se taie in timpul pregatirii, sosul de unt trebuie facut la foc potrivit, pe baie de apa, adica, cratita in care il...
Sos de untSe coc merele la cuptor. Le lasam la racit. Le curatam de coaja si cotoare. Astfel obtinem din pulpa coapta un piure cat mai...
Sos de mere cu hreanFaina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3...
Sos de vin pentru peste rasolSe strivesc cateii de usturoi si se freaca bine cu putina sare si patrujelul taiat marunt. Se amesteca cu smantana.
Mujdei cu smantanaSe face un sos de maioneza din 2 galbenusuri crude, ¼ l ulei, 2 linguri zeama de lamiie sau sare de lamiie dizolvata in apa...
Sos de tarhon si ceapa verdeSe amesteca toate elementele componente foarte bine.
Sos de mustar cu tarhonIntr-un vas adinc se amesteca mustarul, hreanul, paprika, piperul, usturoiul pisat si sarea. Peste amestec se toarna apoi...
Sos RemouladeSe toarna sifonul intr-un castron, se adauga uleiul, zeama de lamiie, sarea, piperul, patrunjelul verde tocat si se bate bine...
Sos a la grecSe curata si se piseaza usturoiul pina devine pasta. Se combina apoi cu nucile si miezul de piine muiat, stors, si se bate...
Sos cu nuci si usturoiOuale fierte tare se toaca si se amesteca cu unt fierbinte. Se adauga 2 linguri supa de peste, sare, patrunjel verde sau...
Sos de oua cu untSe curata, se spala, se taie marunt morcovul, patrunjelul si ceapa sau se dau prin razatoarea mica. Se rumenesc intr-o...
Sos de rosiiO lingura de faina se prajeste usor intr-o cratita cu o cantitate egala de unt, se subtiaza cu 2 pahare de supa de peste si...
Sos albIntr-o cratita se pune faina de griu, se face o gropita in mijloc in care se va pune drojdia dizolvata in apa calda. Totul se...
BlinelePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi