Sos picant pentru peste

Se curata zarzavatul, se spala si se taie fideluta. Se acopera cu apa calda si se fierbe acoperit pana se inmoaie bine. Se raceste si se trece prin si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri de unt
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de faina
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura de otet

Mod de preparare

Se curata zarzavatul, se spala si se taie fideluta. Se acopera cu apa calda si se fierbe acoperit pana se inmoaie bine. Se raceste si se trece prin sita, apoi se amesteca cu un sos alb facut din: unt, faina si un pahar de vin alb. Sosul se sareaza si se pipereaza dupa gust,

se subtiaza cu o lingura de otet si se fierbe cu o foaie de dafin zece minute. Se ia cratita de pe foc si se raceste sosul, care se pune peste sosul de legume.
Se amesteca bine si se serveste langa peste rasol sau langa peste prajit.

Alte retete sos recomandate

Sos ciuperci

Sos de spanac

Sos tartar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci