Sos de vin alb pentru peste rasol

Sosul de vin alb este o completare delicioasa pentru o reteta cu peste, dar poate fi folosit si pentru o friptura apetisanta, la cuptor.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 50 g unt sau ulei
  • 30 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 ml smantană
  • 200 ml vin alb sec
  • 1/2 l supă în care a fiert peştele (daca faceti sosul pentru friptura
  • puneti supa de vita).

Mod de preparare

Mod de preparare:

Făina şi untul sau untdelemnul se înfierbantă într-o cratiţă un minut la foc mic, se sting cu supă fierbinte, adăugată în 2-3 rînduri, amestecand bine pană se desfac cocoloaşele şi la urma se toarnă vinul. Se lasă să fiarbă 2-3 clocote ca să se lege, apoi cratiţa se ia de pe foc. Gălbenuşurile se freacă cu smantană şi, facultativ, se pune o linguriţă cu muştar; totul se amestecă cu sosul fierbinte.


Pentru aroma sosului, se adaugă mărar, pătrunjel, tarhon, după gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci