Sosul de vin alb este o completare delicioasa pentru o reteta cu peste, dar poate fi folosit si pentru o friptura apetisanta, la cuptor.
Mod de preparare:
Făina şi untul sau untdelemnul se înfierbantă într-o cratiţă un minut la foc mic, se sting cu supă fierbinte, adăugată în 2-3 rînduri, amestecand bine pană se desfac cocoloaşele şi la urma se toarnă vinul. Se lasă să fiarbă 2-3 clocote ca să se lege, apoi cratiţa se ia de pe foc. Gălbenuşurile se freacă cu smantană şi, facultativ, se pune o linguriţă cu muştar; totul se amestecă cu sosul fierbinte.
Pentru aroma sosului, se adaugă mărar, pătrunjel, tarhon, după gust.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii