Sos Meuniere

Sosul Meuniere este un sos clasic francez, preparat rapid prin înmuieriul ingredientelor în făină și prăjirea lor în unt clarificat. Are un gust rafinat, cu arome bogate de unt și un subtil iz de lămâie. Perfect pentru a însoți pește și crustacee.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 550 g:
  • unt - 450 g
  • lamaie - 50 g sau sare de lamaie - 2 g
  • capere - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru sos Meuniere patrunjelul se spala, se curata si se taie marunt. Lamaia se stoarce. Untul se incalzeste, se adauga patrunjelul verde, caperele, sucul de lamaie, piperul, sarea si se amesteca. Se tine la cald.

Sosul Meuniere se serveste la preparate din peste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori