Sos de usturoi cu boia de ardei

Sosul de usturoi da o aroma deosebita mancarii. Pentru acesta aveti nevoie de boia de ardei si un galbenus.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 capatana de usturoi
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 1 galbenus
  • 100 g ulei
  • sare
  • 1/2 lingurita otet.

Mod de preparare

Pentru sosul de usturoi se striveste usturoiul in piulita de lemn sau si mai bine intr-una de piatra. Se adauga boiaua de ardei, sare si un galbenus. Se toarna putin cate putin uleiul, ca la maioneza, si zeama de lamaie. Se freaca totul pana devine ca o crema.


Sosul de usturoi se serveste la preparatele din peste, dar poate fi folosit si pentru alte mancaruri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc