Sos brun (Spaniol)

Pentru sos brun (Spaniol) oasele se taie in bucati, se spala si se usuca la cuptor la foc moderat. Morcovii, patrunjelul radacina si telina se inabusa in ulei.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 500 g:
  • oase fara maduva - 500 g
  • ulei - 50 g
  • faina - 40 g
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • usturoi - 5 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • foi de dafin
  • cimbru
  • piper boabe si sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sos brun (Spaniol) oasele se taie in bucati, se spala si se usuca la cuptor la foc moderat. Morcovii, patrunjelul radacina si telina se inabusa in ulei cu 50 ml apa. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, apa fiarta cca 1 l, oase, foi de dafin, usturoi, piper, cimbru si sare. Se continua fierberea la foc moderat cca 2 ore. Cand sosul e fiert, se strecoara printr-o sita deasa.

Sosul brun (Spaniol) se serveste cald, la diferite preparate din carne de vita, porc, peste.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci