Ca sa nu se taie in timpul pregatirii, sosul de unt trebuie facut la foc potrivit, pe baie de apa, adica, cratita in care il pregatim sa stea in alta
Ca sa nu se taie in timpul pregatirii, sosul de unt trebuie facut la foc potrivit, pe baie de apa, adica, cratita in care il pregatim sa stea in alta cratita mai mare plina cu apa clocotita, pe marginea masinii.
Trebuie sa pregatim dinainte pe o farfurie care ne sta la indemana, untul, taiat in 6 bucatele pe care le vom pune pe rand in sos. Si tot gata pregatite sa avem si galbenusurile.
Se pune sa fiarba in cratita in care vom face sosul, 2 linguri de otet de vin cu una de apa, cu sare si putin piper. Dupa citeva clocote, o dam la o parte. Adaugam o lingurita de apa rece si galbenusurile, dupa ce otetul s-a racorit putin. Se amesteca.
Se pune cratita in alta cratita cu apa fierbinte si se adauga pe rand bucatelele de unt amestecand intr-una.
Nu se pune urmatoarea decit dupa ce s-a topit cea dinainte. Din cand in cand se pune cate o lingurita de apa rece, pentru ca ouale sa nu se infierbinte prea tare si sa se taie.
Cand este gata, se da la o parte, se adauga putina zeama de lamaie si sare, daca mai trebuie.
Se serveste cald, la peste.
Alte retete
recomandate:
Pui maryland la tava, reteta lui Jamie Oliver
Reteta Montignac ciuperci la cuptor
Retete Montignac vinete chinezesti
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii