Sos de unt

Ca sa nu se taie in timpul pregatirii, sosul de unt trebuie facut la foc potrivit, pe baie de apa, adica, cratita in care il pregatim sa stea in alta

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g unt proaspat
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri de otet
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Ca sa nu se taie in timpul pregatirii, sosul de unt trebuie facut la foc potrivit, pe baie de apa, adica, cratita in care il pregatim sa stea in alta cratita mai mare plina cu apa clocotita, pe marginea masinii.

Trebuie sa pregatim dinainte pe o farfurie care ne sta la indemana, untul, taiat in 6 bucatele pe care le vom pune pe rand in sos. Si tot gata pregatite sa avem si galbenusurile.

Se pune sa fiarba in cratita in care vom face sosul, 2 linguri de otet de vin cu una de apa, cu sare si putin piper. Dupa citeva clocote, o dam la o parte. Adaugam o lingurita de apa rece si galbenusurile, dupa ce otetul s-a racorit putin. Se amesteca.

Se pune cratita in alta cratita cu apa fierbinte si se adauga pe rand bucatelele de unt amestecand intr-una.

Nu se pune urmatoarea decit dupa ce s-a topit cea dinainte. Din cand in cand se pune cate o lingurita de apa rece, pentru ca ouale sa nu se infierbinte prea tare si sa se taie.

Cand este gata, se da la o parte, se adauga putina zeama de lamaie si sare, daca mai trebuie.
Se serveste cald, la peste.

Alte retete

recomandate:

Pui maryland la tava, reteta lui Jamie Oliver

Reteta Montignac ciuperci la cuptor

Retete Montignac vinete chinezesti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Rulouri cu ciuperci
2
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa din aripioare de pui cu radacinoase
3
Supe si ciorbe

Supa din aripioare de pui cu radacinoase

Usor si dietetic!!

Supa din aripioare de pui cu radacinoase
Ciorba ruseasca
4
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Coltunasi de post cu gem
5
Dulciuri

Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...

Coltunasi de post cu gem
Parteneri
Desert gris cu dulceata de mure si cacao
Bucataras.RO

Desert gris cu dulceata de mure si cacao

Desert gris cu dulceata de mure si cacao
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao