Sos de mere cu hrean

Se coc merele la cuptor. Le lasam la racit. Le curatam de coaja si cotoare. Astfel obtinem din pulpa coapta un piure cat mai fin. Adaugati zaharul, h

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere acrisoare
  • 2 linguri zahar praf
  • 1 lingura hrean ras cat mai fin
  • 2 linguri otet de mere
  • 1 de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se coc merele la cuptor. Le lasam la racit. Le curatam de

coaja si cotoare. Astfel obtinem din pulpa coapta un piure

cat mai fin.

Adaugati zaharul, hreanul ras foarte fin, otetul si zeama de lamaie. Condimentati cu sare si piper si amestecati ingredientele bine. Daca sosul este prea gros, se poate subtia cu putin ceai verde concentrat, cu zeama de lamaie sau cu smantana.
Se serveste alaturi de peste

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...