Ca sa nu se taie in timpul pregatirii, sosul de unt trebuie facut la foc potrivit, pe baie de apa, adica, cratita in care il pregatim sa stea in alta
Ca sa nu se taie in timpul pregatirii, sosul de unt trebuie facut la foc potrivit, pe baie de apa, adica, cratita in care il pregatim sa stea in alta cratita mai mare plina cu apa clocotita, pe marginea masinii.
Trebuie sa pregatim dinainte pe o farfurie care ne sta la indemana, untul, taiat in 6 bucatele pe care le vom pune pe rand in sos. Si tot gata pregatite sa avem si galbenusurile.
Se pune sa fiarba in cratita in care vom face sosul, 2 linguri de otet de vin cu una de apa, cu sare si putin piper. Dupa citeva clocote, o dam la o parte. Adaugam o lingurita de apa rece si galbenusurile, dupa ce otetul s-a racorit putin. Se amesteca.
Se pune cratita in alta cratita cu apa fierbinte si se adauga pe rand bucatelele de unt amestecand intr-una.
Nu se pune urmatoarea decit dupa ce s-a topit cea dinainte. Din cand in cand se pune cate o lingurita de apa rece, pentru ca ouale sa nu se infierbinte prea tare si sa se taie.
Cand este gata, se da la o parte, se adauga putina zeama de lamaie si sare, daca mai trebuie.
Se serveste cald, la peste.
Alte retete
recomandate:
Pui maryland la tava, reteta lui Jamie Oliver
Reteta Montignac ciuperci la cuptor
Retete Montignac vinete chinezesti
Daca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti