Sos de usturoi cu boia de ardei

Sosul de usturoi da o aroma deosebita mancarii. Pentru acesta aveti nevoie de boia de ardei si un galbenus.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 capatana de usturoi
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 1 galbenus
  • 100 g ulei
  • sare
  • 1/2 lingurita otet.

Mod de preparare

Pentru sosul de usturoi se striveste usturoiul in piulita de lemn sau si mai bine intr-una de piatra. Se adauga boiaua de ardei, sare si un galbenus. Se toarna putin cate putin uleiul, ca la maioneza, si zeama de lamaie. Se freaca totul pana devine ca o crema.


Sosul de usturoi se serveste la preparatele din peste, dar poate fi folosit si pentru alte mancaruri.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...