Sos de usturoi cu boia de ardei

Sosul de usturoi da o aroma deosebita mancarii. Pentru acesta aveti nevoie de boia de ardei si un galbenus.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 capatana de usturoi
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 1 galbenus
  • 100 g ulei
  • sare
  • 1/2 lingurita otet.

Mod de preparare

Pentru sosul de usturoi se striveste usturoiul in piulita de lemn sau si mai bine intr-una de piatra. Se adauga boiaua de ardei, sare si un galbenus. Se toarna putin cate putin uleiul, ca la maioneza, si zeama de lamaie. Se freaca totul pana devine ca o crema.


Sosul de usturoi se serveste la preparatele din peste, dar poate fi folosit si pentru alte mancaruri.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide