Sosul de vin alb este o completare delicioasa pentru o reteta cu peste, dar poate fi folosit si pentru o friptura apetisanta, la cuptor.
Mod de preparare:
Făina şi untul sau untdelemnul se înfierbantă într-o cratiţă un minut la foc mic, se sting cu supă fierbinte, adăugată în 2-3 rînduri, amestecand bine pană se desfac cocoloaşele şi la urma se toarnă vinul. Se lasă să fiarbă 2-3 clocote ca să se lege, apoi cratiţa se ia de pe foc. Gălbenuşurile se freacă cu smantană şi, facultativ, se pune o linguriţă cu muştar; totul se amestecă cu sosul fierbinte.
Pentru aroma sosului, se adaugă mărar, pătrunjel, tarhon, după gust.
Ieri seara venind io acasa de la servici ,m-a intampinat Cleme cu reteta de Eierschecke a Corinutei,desi era 19:30 ora...
Eierschecke-Prajitura CorinuteiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj