Sos Meuniere

Sosul Meuniere este un sos clasic francez, preparat rapid prin înmuieriul ingredientelor în făină și prăjirea lor în unt clarificat. Are un gust rafinat, cu arome bogate de unt și un subtil iz de lămâie. Perfect pentru a însoți pește și crustacee.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 550 g:
  • unt - 450 g
  • lamaie - 50 g sau sare de lamaie - 2 g
  • capere - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru sos Meuniere patrunjelul se spala, se curata si se taie marunt. Lamaia se stoarce. Untul se incalzeste, se adauga patrunjelul verde, caperele, sucul de lamaie, piperul, sarea si se amesteca. Se tine la cald.

Sosul Meuniere se serveste la preparate din peste.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...