Sos Meuniere

Sosul Meuniere este un sos clasic francez, preparat rapid prin înmuieriul ingredientelor în făină și prăjirea lor în unt clarificat. Are un gust rafinat, cu arome bogate de unt și un subtil iz de lămâie. Perfect pentru a însoți pește și crustacee.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 550 g:
  • unt - 450 g
  • lamaie - 50 g sau sare de lamaie - 2 g
  • capere - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru sos Meuniere patrunjelul se spala, se curata si se taie marunt. Lamaia se stoarce. Untul se incalzeste, se adauga patrunjelul verde, caperele, sucul de lamaie, piperul, sarea si se amesteca. Se tine la cald.

Sosul Meuniere se serveste la preparate din peste.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert gogosi

Desert gogosi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca