renumitul sos Ragu, de provenienta italiana a devenit preparat de baza in mai multe bucatarii internationale. Este o reteta ce provine din zona Campania, una din putinele in care se foloseste carnea.
Se toaca legumele cat mai marunt, dupa care se calesc in putin ulei (preferabil de masline). Se adauga carnea si se lasa sa se rumeneasca la foc iute (are tendinta sa se adune in cocoloase si sa se lipeasca, de aceea se amesteca si se marunteste continuu). Se adauga vinul si se reduce focul. Dupa ce a scazut bine, se adauga rosiile (sucul), se condimenteaza si se lasa pe foc pana atinge consistenta potrivita (o pasta mai moale).
Sfat:
Daca preferi un sos cu aroma marina, carnea se poate inlocui cu 2-3 conserve de ton in ulei (se foloseste de la inceput uleiul din conserve, adaugandu-se alt ulei numai daca este necesar), caz in care se pune vin alb, sec.
Se scoate cam ¼ din sosul ragu iar restul se amesteca cu 300 gr. paste (fierte in prealabil). Cantitatea ramasa se pune in farfurii deasupra pastelor dupa care se presara cu parmezan/cascaval ras si patrunjel.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa