Sos de carne tocata

Sosul de carne tocata este o garnitura excelenta in special pentru spaghete, dar poate fi folosit si la un soufle de cartofi, de exemplu.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 linguri ulei (de preferat de masline)
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 250 g carne tocata mixta
  • 1 ceapa taiata in cuburi
  • 1 morcov taiat in cuburi
  • 1 ceapa (sau praz) taiata in rondele
  • 1 lingura verdeturi taiate marunt
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 cutie de conserva de rosii decojite
  • sare
  • piper macinat proaspat
  • 1 praf de zahar
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita amidon (sau faina)

Mod de preparare

Mod de preparare:
1. Se incinge uleiul, se prajesc bine usturoiul si carnea tocata. Se adauga legumele si se prajesc impreuna cu usturoiul si cu carnea. Se toarna pasta de tomate si rosiile in compozitie. Se fierbe 15-20 de minute.
2.Se adauga condimentele, se amesteca amidonul (sau faina) cu putina apa si se adauga la sos. Se lasa sa se ingroase.


Sosul de carne tocata se serveste impreuna cu spaghete sau cartofi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert spirale cu halva

Au iesit tare bune ca nu m-am putut abtine si am mancat 4 bucati, seara! :D

Desert spirale cu halva
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca