Sos dulce-picant pentru paste

Tocam destul de grosolan ceapa, ardeii, morcovii si carnea. Punem initial la calit ceapa si carnea si le lasam pana isi schimba carnea culoarea. Adaug

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 ardei rosii mari
  • 6 morcovi mijlocii
  • 1 ceapa medie
  • 300 gr suc rosii
  • 500 gr carne porc
  • sare
  • piper boabe negru
  • piper macinat negru
  • piper boabe rosu
  • zahar
  • nucsoara
  • 1 tulpina subtirica telina
  • cimbru
  • boia iute
  • ulei masline
  • ulei floarea soarelui

Mod de preparare

Tocam destul de grosolan ceapa, ardeii, morcovii si carnea.

Punem initial la calit ceapa si carnea si le lasam pana isi schimba carnea culoarea.

Adaugam ardei si morcovii si lasam la foc mic pana se inmoaie toate.

Sucl de rosii se amesteca cu 2 linguri ulei floarea soarelui sau ulei de masline, cele 3 tipuri de piper, noce moscata (se da prin razatoare fffff putin ca are gust puternic), 2 lingurite zahar(sau mai putin), sare, cimbru.

Cand legumele s-au inmuiat destul de bine si si-au lasat propriul suc se tranteste peste ele sucul de rosii.

Se mai lasa pe foc pana ce carnea se poate patrunde cu o furculita dupa care se ia de pe foc.

Se lasa la racit si apoi se baga totul(inclusiv carnea)la robot si se mixeaza cat de fin vreti voi.
Se serveste cu paste.

Pofta buna!

Reteta Sos dulce-picant pentru paste a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete de sos gasiti aici:

Sos de spaghete condimentat,

Sos BEST,

SOS ARRABIATA(PICANT)

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca