Sos pesto

Sosul pesto de busuioc este un sos pentru paste extrem de simplu. Trebuie sa folositi frunze de busuioc proaspete.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g busuioc proaspat
  • 200g parmezan
  • 100g ulei de masline
  • 10 buc. muguri de pin
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Sosul pesto de busuioc este un sos pentru paste extrem de simplu.
Busuiocul se curata, se spala, se taie fasii si se pune intr-un vas inalt impreuna cu parmezanul ras si mugurii de pin. Se blendeaza iar cand s-a omogenizat un pic incepem si turnam uleiul putin cate putin (ca la maioneza). Cand am terminat uleiul de pus, adaugam sare si piper, mai blendam de 2-3 ori si sosul este gata.Se pune sosul obtinut in borcane, iar deasupra se pune ulei cat sa acopere sosul, altfel riscati sa faca floare de mucegai daca nu il consumati repede. Sosul astfel preparat se poate tine timp de 10-12 luni, ferit de caldura. Se poate folosi la prepararea pastelor sau a mancarurilor.



Sosul pesto se poate folosi la paste sau la mancarurile cu carne.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mikidaniro.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

Când ai poftă de ceva dulce și bun, încearcă acești Melcișori cu nucă și gem un desert rapid, delicios și...

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise