Sos de maioneza

Sosul cu maioneza este foarte gustos iar pregatirea lui ia doar cateva minute. Pentru aceasta reteta de sos aveti nevoie de 3 galbenusuri.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 300 g ulei
  • 1 lingurita zeama de lamaie sau otet
  • sare.

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta de sos cu maioneza se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si un praf de sare. Se freaca cu o lingura de lemn sau se bat cu telul pana ce galbenusurile sunt bine amestecate. Apoi se adauga uleiul picatura cu picatura. Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamaie. Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate adauga si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult. Daca se intampla ca maioneza sa se taie in cursul pregatirii, se pune un galbenus de ou in alt castron, se amesteca cu o lingura de lemn apoi, cu o lingurita, se adauga putin cate putin din maioneza care s-a taiat, pana se amesteca toata.

Una din cauzele pentru care uneori maioneza se taie este intrebuintarea uleiului prea rece. De aceea iarna se recomanda ca uleiul sa fie putin incalzit inainte de intrebuintare.  Daca sosul de maioneza este reusit, dar prea gros, se poate subtia cu putina apa.


Sosul de maioneza se serveste la aperitive si salate.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta pufoasa cu mere de post

Retete de post economice

Desert placinta pufoasa cu mere de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca