Vedeta bucătăriei grecești este faimoasa salată tzatziki. Este răcoroasă, absolut delicioasă și o găsești peste tot. Pentru a ieși "ca la carte", secretul stă în iaurtul folosit. Cu cât mai gras, cu atât mai bine. Ma gândesc ca smântâna noastră ar fi bună dar nu pot garanta. Dacă încearcă cineva cu smântână să ne spună și noua :)
1. Pisam cățeii de usturoi (sau îi dăm pe răzătoarea mică)
2. Curățăm castraveții de coajă și îi dăm pe răzătoarea mare)
3. Punem puțină sare peste castraveți și începem sa îi stoarcem. Noi am ras castraveții într-o strecurătoare deasă și i-am stors tot acolo. Trebuie storși bine altfel salata va ieși apoasă.
4. Într-un bol punem iaurtul, castraveții storși, uleiul de măsline, oțetul și usturoiul pisat.
5. Amestecăm bine, mai adaugam sare, daca este cazul și puțin piper.
Opțional puteți pune puțin mărar tocat, dar foarte, foarte puțin :)
Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din...
Ciorba de salauOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj