Supa de oase de vaca

Oasele se spala, se sareaza si se asaza intr-o tava pe un singur rind. Ceapa, morcovii si telina se taie in bucati mari si se asaza in tava peste oase

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg de oase de vaca
  • de vitel sau amestecate
  • eu cumparat un os intreg de la picior pe care mi l-a taiat bucati la macelarie
  • am folosit toate bucatile in afara de cele cu maduva pe care le-am facut separat
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • telina
  • o jumate de radacina sau doua tije (eu nu am avut)
  • 18 boabe de piper
  • 2 catei de usturoi (optional)
  • 2 lingurite de pasta de tomate (optional)

Mod de preparare

Oasele se spala, se sareaza si se asaza intr-o tava pe un singur rind.

Ceapa, morcovii si telina se taie in bucati mari si se asaza in tava peste oase. Se baga in cuptorul pre-incalzit la 260.

Se tin la cuptor cam 45 de minute pina oasele se rumenesc. Daca se ard un pic pe la colturi, nu-i bai.

Se scot din tava si se pun in oala cu apa cit sa le acopere cam 7-8 cm

Peste ramasitele din tava se pune apa si se riciie ce e lipit pina se desface. Maclavaisul resultat se pune in oala

Se adauga piperul boabe, sare, cateii de usturoi zdrobiti (optional), pasta de rosii (optional) si lasa la fiert la foc foarte mic, citeva ore. Daca nivelul scade prea tare se poate adauga apa fierbinte. Opriti fierberea cind supa ajunge la concentratia dorita.

Se strecoara

Dupa cum vedeti iese o supa foarte grasa. Daca doriti sa o degresati, lasati-o la racit si scoateti grasimea care se solidifica la suprafata. Nu mi-as fi imaginat ca numai din oase sa iasa atita grasime. Am facut o gaura sa vedeti cit s-a adunat pe supa mea

Supa poate fi folosita imediat cu taitei, galusti alea, alea sau poate fi inghetata in pungi cu fermoar sau in containerul preferat si folosita ca baza la alte mincaruri sau la sosuri.
Pofta buna!

Reteta Supa de oase de vaca propusa de Takitakikatoka

Alte retete care se pot face din oasele de vaca sunt:

Salata carne de vita si verdeata

Oase de maduva

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de salau

  Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din...

Ciorba de salau
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca