Foloseste cu incredere radacina de Cerentel

(0)
admin postat de
Cerentelul,

numit in unele parti ale tarii crances, cuisorita, ridichioara, este o planta erbacee, perena, intalnita

in aglomerari mari in padurile de stejar, la marginea padurilor de fag, la

marginea apelor, drumurilor, santurilor, prin tufisuri, livezi, pe langa

garduri, ziduri, foarte frecventa din zona de campie zona montana.





In scopuri medicinale, de la aceasta planta se intrebuinteaza radacina - radix

gei - care datorita unei substante chimice numita eugenol are miros placut de

cuisoare. Radacina mai contine mult

tanin, substante amare etc.







Principiile

active din Cerentel au actiune astringenta, analgezica, antiseptica. Provoaca

strangerea tesuturilor, modereaza secretiile, usureaza cicatrizarea, suprima

temporar durerea, usureaza coagularea sangelui, diminueaza sau inlatura

spasmele muschilor, modifica mediul inlaturand posibilitatea inmultirii microbilor,

impiedica infectiile microbiene si putrefactia.







Cerentelul se

administreaza ca decoct intern: 2 lingurite de radacina maruntita la 300 ml apa

rece, se fierbe 30 minute, se utilizeaza in 3 reprize, dupa mesele principale.
Alte articole cu:
cerentel
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite