Graul este, fara
indoiala, una din cele mai importante cereale. Micutul bob de grau contine o
serie de substante benefice pentru sanatate iar acesta poate fi consumat crud,
incoltit, sau preparat sub forma de faina si in produse de panificatie.
Contine: saruri minerale, elemente catalitice, calciu, magneziu, sodiu,
potasiu, clor, sulf, siliciu, zinc, mangan, cobalt, cupru, iod, arsenic, grasime
fosforata, amidon, vitaminele A, B, E, K, D, PP, fermenti, diastaze. Graul este
baza alimentatiei datorita fainii obtinute.
. Graul incoltit este administrat in stari de demineralizare, anemie, astenie,
crestere, rahitism, tuberculoza, sarcina, alaptare.
Desi este extrem de benefic pentru organism, exista totusi o serie de persoane
care nu ar trebui sa inceapa o cura pe baza de grau fara sa intrebe un medic:
persoanele cu exces de hormoni estrogeni (barbatii cu pilozitate redusa,
femeile cu ciclu abundent).
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe