La cei care au consumat de trei ori pe saptamana mancare picanta, riscul aparitiei unor boli periculoase a scazut cu 14%.
Studiul a fost realizat pe subiecti cu varste intre 35 si 79 de ani, din 10 regiuni diferite ale Chinei. Iar in cei 7 ani au fost inregistrate 20.224 de decese.
Studiul a fost publicat marti, 4 august, in British Medical Journal, insa este vorba doar despre o lucrare observationala, nu una stiintifica.
Cu toate acestea, Nita Forouhi, profesor la Universitatea Cambridge, a declarat ca exista numeroase studii stiintifice care arata beneficiile consumului de ardei iute, datorita continutului mare de capsaicina - o substanta bioactiva cu proprietati antioxidante, antiinflamatorii si anticancerigene.
De asemenea, s-a mai constatat ca cei care au consumat ardei iute proaspat, nu sub forma de pudra, au fost mai putin predispusi unor decese cauzate de cancer, boli de inima si diabet.
Citeste si despre beneficiile mancarurilor picante
Sursa foto si articol: cnn.com
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe