Mancarea picanta ne ajuta sa traim mai mult

(0)
admin postat de
Din cele 500.000 de persoane pe care s-a realizat studiul, cei care au consumat mancare picanta de doua ori pe saptamana au avut cu 10% mai putine sanse de a dezvolta boli care sa le puna viata in pericol.

La cei care au consumat de trei ori pe saptamana mancare picanta, riscul aparitiei unor boli periculoase a scazut cu 14%.

Studiul a fost realizat pe subiecti cu varste intre 35 si 79 de ani, din 10 regiuni diferite ale Chinei. Iar in cei 7 ani au fost inregistrate 20.224 de decese.

Studiul a fost publicat marti, 4 august, in British Medical Journal, insa este vorba doar despre o lucrare observationala, nu una stiintifica.



Cu toate acestea, Nita Forouhi, profesor la Universitatea Cambridge, a declarat ca exista numeroase studii stiintifice care arata beneficiile consumului de ardei iute, datorita continutului mare de capsaicina - o substanta bioactiva cu proprietati antioxidante, antiinflamatorii si anticancerigene.

De asemenea, s-a mai constatat ca cei care au consumat ardei iute proaspat, nu sub forma de pudra, au fost mai putin predispusi unor decese cauzate de cancer, boli de inima si diabet.

Citeste si despre beneficiile mancarurilor picante

Sursa foto si articol: cnn.com
recomandari

 In general, o mancare delicioasa, prezentata frumos, cu ingrediente proaspete ca telina, banane sau ...

citește—

Ziua indragostitilor a inceput sa fie, si in Romania, un motiv pentru a sarbatori iubirea. Daca pentru tine 14 ...

citește—

Ospitalitatea indiana este celebra in India, dar si in restul lumii. Cele trei cuvinte "Atithi Devo ...

citește—

Pentru ca un preparat sa aiba gust, adica savoare, trebuie sa aiba condimente. De mii de ani oamenii pun la ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite