Stiti care dulciurile aflate in trend?
Gata cu savarinele, amandinele sau tortul diplomat, acum e vremea sa faceti prajituri interesante si care vor lasa cu gura cascata pe oricine vine la o petrecere organizata de voi.
Mai nou, bloggeri si bucatarii se chinuie sa va invete sa faceti :
Moda prajiturilor curcubeu a aparut dupa ce o mama din SUA le-a facut intr-un weekend copiilor ei un tort de clatite in culorile curcubeului.
Apoi o studenta a facut un tort curcubeu pentru o prietena a ei si deja toata lumea pare sa caute reteta perfecta de prajituri supercolorate.
Alex Cirtu si o demonstratie a retetei pe canalul de youtube culinar show.
"Desi pare ca trebuie sa fii cofetar profesionist sa faci acest tort, adevarul e ca daca ai un pic de rabdare si 6 forme de compt, 6 castroane, 2 spatule de patiserie si un suport rotativ, e foarte greu sa nu iti iasa tortul. Eu am facut si o demonstratie pe youtube pe canalul Culinar show – un fel de carte de retete video, unde oamenii pot vedea exact pasii si ingredinetele. Cred ca ajuta mai mult decat o carte de bucate clasica, asta e viitorul in gatit. Vezi exact ce consitenta sa aiba aluatul, cat de groase sa fie blaturile… mi-ar placea ca cineva sa gateasca uitandu-se la video, dand inapoi si inainte, ca sa vada toate secretele… astfel nu va gresi niciodata. Am facut eu toate probele de care are nevoie. Iese sigur! Tortul e perfect pentru 1 iunie! Ce copil nu si-ar dori un tort curcubeu?"
Acest minichecuri sunt preferatele multora pentru ca le poti combina cu fructe, ciocolata, glazuri colorate sau poti sa le faci chiar si sarate… si vor arata intotdeauna bine.
Aceste sandvisuri mici dulci, sunt atat de delicate incat sa le faci acasa pare o mare incercare… cu o baza de migdale, oua si zahar, sunt un fel de rude indepartate ale bezelelor clasice.
Acasa nu ies la fel de aspectuoase, asa ca majoritatea le cumpara de la cofetarii specializate, mai ales ca pot avea orice culoare si aproape orice aroma.
Este prajitura denumita dupa balerina rusoaica Anna Pavlova, celebra la inceputul secolului 20. Se spune ca reteta a fost creata dupa o vizita a ei in Australia si Noua zeelanda. Desi reteta are cam 100 de ani, ea a revenit acum in moda. Paote fi facuta in orice perioada a anului, si fructele de deasupra pot varia.
Sau Vulcanul de ciocolata – pare greu de facut dar adevarul e ca orice bucatar incepator poate sa o faca. Ai nevoie doar de oua, zahar, faina si ciocolata si multe atentie la cuptor, sa nu le coci prea mult. Francezii au tot felul de metode de a obtine mijlocul cremos, care curge, fie pun o bucatica de ciocolata in mijlocul compozitiei sau unt de arahide, sau o bila de ganas tinuta la frigider inainte. Orice metoda e buna, atata timp cand o taiti aveti un mijloc lichid.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzNiste pateuri foarte gustoase, potrivite pentru orice moment al zilei sau de luat la pachet la servici sau pentru cei mici la...
Pateuri cu piept de pui si crema de branza
Comentarii