Prajituri la moda - 5 retete pe care sa le incerci

Stiti care dulciurile aflate in trend?


Gata cu savarinele, amandinele sau tortul diplomat, acum e vremea sa faceti prajituri interesante si care vor lasa cu gura cascata pe oricine vine la o petrecere organizata de voi.


Mai nou, bloggeri si bucatarii se chinuie sa va invete sa faceti : 


1. TORTUL CURCUBEU




Moda prajiturilor curcubeu a aparut dupa ce o mama din SUA le-a facut intr-un weekend copiilor ei un tort de clatite in culorile curcubeului.


Apoi o studenta a facut un tort curcubeu pentru o prietena a ei si deja toata lumea pare sa caute reteta perfecta de prajituri supercolorate. 


Alex Cirtu si o demonstratie a retetei pe canalul de youtube culinar show.

"Desi pare ca trebuie sa fii cofetar profesionist sa faci acest tort, adevarul e ca daca ai un pic de rabdare si 6 forme de compt, 6 castroane, 2 spatule de patiserie si un suport rotativ, e foarte greu sa nu iti iasa tortul. Eu am facut si o demonstratie pe youtube pe canalul Culinar show – un fel de carte de retete video, unde oamenii pot vedea exact pasii si ingredinetele. Cred ca ajuta mai mult decat o carte de bucate clasica, asta e viitorul in gatit. Vezi exact ce consitenta sa aiba aluatul, cat de groase sa fie blaturile… mi-ar placea ca cineva sa gateasca uitandu-se la video, dand inapoi si inainte, ca sa vada toate secretele… astfel nu va gresi niciodata. Am facut eu toate probele de care are nevoie. Iese sigur! Tortul e perfect pentru 1 iunie! Ce copil nu si-ar dori un tort curcubeu?" 


2. BRIOSE




Acest minichecuri sunt preferatele multora pentru ca le poti combina cu fructe, ciocolata, glazuri colorate sau poti sa le faci chiar si sarate… si vor arata intotdeauna bine. 


3. MACARONS




Aceste sandvisuri mici dulci, sunt atat de delicate incat sa le faci acasa pare o mare incercare… cu o baza de migdale, oua si zahar, sunt un fel de rude indepartate ale bezelelor clasice.


Acasa nu ies la fel de aspectuoase, asa ca majoritatea le cumpara de la cofetarii specializate, mai ales ca pot avea orice culoare si aproape orice aroma. 


4. PAVLOVA




Este prajitura denumita dupa balerina rusoaica Anna Pavlova, celebra la inceputul secolului 20. Se spune ca reteta a fost creata dupa o vizita a ei in Australia si Noua zeelanda. Desi reteta are cam 100 de ani, ea a revenit acum in moda. Paote fi facuta in orice perioada a anului, si fructele de deasupra pot varia. 


5. Lava Cake




Sau Vulcanul de ciocolata – pare greu de facut dar adevarul e ca orice bucatar incepator poate sa o faca. Ai nevoie doar de oua, zahar, faina si ciocolata si multe atentie la cuptor, sa nu le coci prea mult. Francezii au tot felul de metode de a obtine mijlocul cremos, care curge, fie pun o bucatica de ciocolata in mijlocul compozitiei sau unt de arahide, sau o bila de ganas tinuta la frigider inainte. Orice metoda e buna, atata timp cand o taiti aveti un mijloc lichid. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si  linte
3
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
4
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Desert inghetata cu ciocolata, cirese si alune pralinate
Bucataras.RO

Desert inghetata cu ciocolata, cirese si alune pralinate

Desi nu prea fac inghetata in casa (pentru ca ai mei nu prea mananca si numai pentru mine, nu prea imi vine sa pregatesc),...

Desert inghetata cu ciocolata, cirese si alune pralinate
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!