Stiti care dulciurile aflate in trend?
Gata cu savarinele, amandinele sau tortul diplomat, acum e vremea sa faceti prajituri interesante si care vor lasa cu gura cascata pe oricine vine la o petrecere organizata de voi.
Mai nou, bloggeri si bucatarii se chinuie sa va invete sa faceti :
Moda prajiturilor curcubeu a aparut dupa ce o mama din SUA le-a facut intr-un weekend copiilor ei un tort de clatite in culorile curcubeului.
Apoi o studenta a facut un tort curcubeu pentru o prietena a ei si deja toata lumea pare sa caute reteta perfecta de prajituri supercolorate.
Alex Cirtu si o demonstratie a retetei pe canalul de youtube culinar show.
"Desi pare ca trebuie sa fii cofetar profesionist sa faci acest tort, adevarul e ca daca ai un pic de rabdare si 6 forme de compt, 6 castroane, 2 spatule de patiserie si un suport rotativ, e foarte greu sa nu iti iasa tortul. Eu am facut si o demonstratie pe youtube pe canalul Culinar show – un fel de carte de retete video, unde oamenii pot vedea exact pasii si ingredinetele. Cred ca ajuta mai mult decat o carte de bucate clasica, asta e viitorul in gatit. Vezi exact ce consitenta sa aiba aluatul, cat de groase sa fie blaturile… mi-ar placea ca cineva sa gateasca uitandu-se la video, dand inapoi si inainte, ca sa vada toate secretele… astfel nu va gresi niciodata. Am facut eu toate probele de care are nevoie. Iese sigur! Tortul e perfect pentru 1 iunie! Ce copil nu si-ar dori un tort curcubeu?"
Acest minichecuri sunt preferatele multora pentru ca le poti combina cu fructe, ciocolata, glazuri colorate sau poti sa le faci chiar si sarate… si vor arata intotdeauna bine.
Aceste sandvisuri mici dulci, sunt atat de delicate incat sa le faci acasa pare o mare incercare… cu o baza de migdale, oua si zahar, sunt un fel de rude indepartate ale bezelelor clasice.
Acasa nu ies la fel de aspectuoase, asa ca majoritatea le cumpara de la cofetarii specializate, mai ales ca pot avea orice culoare si aproape orice aroma.
Este prajitura denumita dupa balerina rusoaica Anna Pavlova, celebra la inceputul secolului 20. Se spune ca reteta a fost creata dupa o vizita a ei in Australia si Noua zeelanda. Desi reteta are cam 100 de ani, ea a revenit acum in moda. Paote fi facuta in orice perioada a anului, si fructele de deasupra pot varia.
Sau Vulcanul de ciocolata – pare greu de facut dar adevarul e ca orice bucatar incepator poate sa o faca. Ai nevoie doar de oua, zahar, faina si ciocolata si multe atentie la cuptor, sa nu le coci prea mult. Francezii au tot felul de metode de a obtine mijlocul cremos, care curge, fie pun o bucatica de ciocolata in mijlocul compozitiei sau unt de arahide, sau o bila de ganas tinuta la frigider inainte. Orice metoda e buna, atata timp cand o taiti aveti un mijloc lichid.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO salată creată ad-hoc cu ce am găsit prin frigider :D Că deh cică se mănâncă pește în noapte asta;) Cartofii...
Salată de cartofi cu hering marinat, surimi și caperePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii