Cartoful copt perfect

(0)
admin postat de
Cum alegem cartofii potriviti pentru copt?

Totul incepe cu alegerea cartofilor potriviti pentru a fi copti. Orice cartof poate fi copt, dar totusi, pentru acel cartof perfect copt, cu textura moale dar ferma in acelasi timp, va trebui sa alegi niste cartofi maturi, din soiul Russet Burbank, cu coaja maronie si miezul alb, mai sarac in apa dar bogat in amidon. Acest tip de cartofi seamana cu cartoful irlandez sau cu speciile de cartofi cultivate la noi in tara.



Coaja trebuie sa fie uniforma la culoare, fara pete maronii sau tente verzui. Daca consumi cartofi cu pete maronii vei putea sa te imbolnavesti, dar intr-adevar va trebui sa-i consumi in mod regulat si in cantitati mari ca sa se intample asta. Acest lucru se intampla si in cazul cartofilor cu coaja ce au tenta verzuie, lucru ce inseamna ca au fost expusi la prea multa lumina.

Daca doresti sa coci mai multi cartofi deodata, asigura-te ca au aproximativ aceeasi marime, astfel se vor coace uniform si deodata.

Cum se coace cartoful perfect?

Incepem prin pregatirea cartofului pentru copt. Il spalam si il frecam cu o perie, sub jet de apa rece, pas important, deoarece pielea va ramane deci o vom manca. Nu trebuie sa ii lasi in apa la inmuiat, vor absorbi prea multa apa, si nu trebuie sa folosesti apa fierbinte, vor incepe sa se gateasca in exterior. Coaja cartofului are o multime de vitamine si minerale, asa ca o pastram. ...
Dupa ce spalam cartofii corespunzator ii lasam la uscat sau ii stergem cu un prosop. Daca totusi gasesti pete maronii, poti sa le cureti cu varful cutitului.



Inteapa fiecare cartof cu o furculita pe fiecare parte. Acest lucru va ajuta la eliberarea aburului in timpul gatirii, si va preveni explozia lor in cuptor. De asemenea poti sa ii tai pe lingime pana la jumatatea lor si sa pui in fiecare crapatura o foaie proaspata de dafin. Vor capata o aroma minunata si o culoare usor verzuie, speciala.

Cea mai mare greseala care se face atunci cand se coc cartofi la cuptor este invelirea lor in folie de aluminiu. De ce? E simplu: aburul ramane in interior, coaja nu va fi crocanta si aurie, ci moale si se va desprinde de pe miez. In plus textura usoara, moale dar ferma va lipsi.

Metoda recomandata pentru coacerea cartofilor este pe sare. Asezi in tava ce urmeaza a fi bagata la cuptor un strat generos de sare de mare, pe care apoi asezi cartofi.

Pentru o culoare aramie frumoasa, si o coaja crocanta si delicioasa iti recomand sa stropesti cartofii cu ulei de masline si sa presari sare de mare deasupra lor.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, pune tava pe raftul din mijloc si lasa-i la cuptor timp de 1 ora. Dupa 40 de minute poti sa-i verifici cu o furculita, sa vezi daca patrunde cu usurinta in miez.

La final te vei bucura de cartofii copti perfect, pe care poti sa ii servesti cu un cub de unt deasupra, ca si garnitura la orice fel de mancare.

 

 
Alte articole cu:
cartofi copti
recomandari

Acest procedeu e originar din Franta si se foloseste pentru a gratina pesmet, branza sau ou. Un astfel de fel ...

citește—

Acest lucru se intampla pentru ca nu stim exact ce fel de cartofi sa alegem in fuctie de ceea ce vrem sa ...

citește—

Toata aceasta nebunie de gusturi si culori a inceput in ...
secolul 1 i.Hr. - De atunci se pastreaza ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite