Cum folosim si pastram plantele uscate

(0)
admin postat de
Nu e bine sa pastrati ierburi uscate mai mult de un an, isi vor pierde aroma si gustul. Daca doriti sa va uscati ierburile e indicat sa o faceti inainte ca mugurii sa infloreasca. In acest fel, frunzele vor contine o mai mare concentratie de uleiuri. Cimbrul si tarhonul se pot usca impreuna si atarnate in buchete. Plantele cu flori,cum e levantica,pot fi uscate pe tulpina, legate pe tulpina si atarnate in jos.

Ierburile cu frunza mai mare, cum e menta, busuiocul si salvia se culeg dimineata, se culeg frunzele cele mai mari.

Dupa ce se usuca pot fi faramitate si pastrate intr-un borcan. Dupa ce le depozitati in borcane, lipiti o eticheta cu numele plantelor si data cand au fost culese. Borcanele trebuie inchise bine si pastrate intr-un loc racoros si intunecos.

Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Alte articole cu:
pastrare alimente
recomandari

Gustul sau aro mat, rasinos si usor amarui il face unul dintre cele mai potrivite condimente pentru bucatari ...

citește—

 

 
Cel mai important efect al tarhonului este acela ca poate inlocui sarea din mancare, ...

citește—

Rozmarinul este o planta mereu verde, cu frunzele ca niste ace si cu floricele
albastre; infloreste ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite