Cum transporti mancarea Atunci cand pregatesti cosul pentru picnic, asigura-te ca toate alimentele sunt la o termperatura optima. Nu pune in cos alimente calde sau fierbinti, care sa nu se fi racit in prealabil. Odată ce ati terminat de mancat, ai grija sa arunci orice aliment care s-ar putea altera. Mancarurile care contin maioneza trebuie intotdeauna sa fie pastrate intr-un racitor, pentru a mentine temperatura adecvata. La fel salatele, pastele sau varza. Iti recomandam sa pastrezi alimentele pe bancheta din spate a masinii, deoarece temperatura din portbagaj este mult mai ridicata. Ce poti prepara fara batai de cap Salatele si sandwich-urile sunt usor de pregatit, de transportat si de mancat – mai ales ca pentru un sandvis nu ai nevoie de tacamuri. Pentru desert, nu alege prajituri prea elaborate. Fursecurile se mananca usor si se transporta fara probleme. Ce mancaruri sunt indicate In cazul unui picnic, simplitatea este cuvantul de baza. Alege produse de baza: branza, paine, fructe proaspete si bauturi. Cum impachetezi mancarea Ai grija ca produsele ce se pot varsa sa fie bine ambalate in recipiente de plastic sau pungi sigilabile. Lichidele pot fi puse in termos, sticle sau pot fi chiar inghetate. In cazul in care doresti sa ingheti bauturile, ai grija ca recipientele sa fie din plastic, nu din sticla! Ce sa iei cu tine, in afara de alimente Pentru ca totul sa iasa perfect, nu uita sa iei tacamuri si farfurii de plastic. Iti va fi mai usor sa le transporti, decat daca ai lua tacamuri si farfurii obisnuite, si nici nu te vei chinui sa mananci de pe servetele de hartie. Cum sa pastrezi alimentele reci Pune la fundul cosului pungute cu gheata sau sticle cu apa rece, astfel incat apa va folosi si la racirea alimentelor, si va putea fi ulterior si bauta. Tine alimentele care se pot strica usor cat mai aproape de pachetele cu gheata. Cum asezi totul in cos Cel mai practic este sa aranjezi totul asa cum va fi servit: poti pregati mici portii individuale, astfel incat sa iti fie usor atunci cand vei servi mancarea. Pune la suprafata fata de masa, farfuriile si tacamurile. Se gasesc in comert si cosuri speciale pentru picnic, utilate cu tot ce e nevoie si sisteme de prindere ca sa nu se amestece toate atunci cand le transporti. Ultimele detalii In afara de mancare si tacamuri, asigura-te ca ai luat o fata de masa sau o patura pe care sa asezi farfuriile si alimentele. Pentru orice eventualitate, ia cu tine si un spray contra gandacilor si furnicilor – nu ai vrea ca masa sa iti fie invadata de insecte...
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăAceasta este cea mai simpla dintre retetele de aperitive. Daca vrem sa preparam cascaval la capac, avem nevoie de unt si...
Cascaval la capac simpluSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii