Anna Olson isi dezvaluie secretele culinare

(1)
admin postat de
Anna Olson este foarte cunoscuta datorita stilului ei

culinar, care impresioneaza prin simplitate si eleganta. Cand urmaresti

o emisiune marca Anna Olson, pentru cateva zeci de minute, gatitul ti

se pare o lume magica in care arta si mancarea

fac front comun pentru a da un rezultat coplesitor. 





















De fiecare data

orice reteta,

fie prajitura,

fie un fel principal de mancare te determina sa cumperi

ingredientele necesare si sa o incerci, in bucataria proprie.

Pentru ca stim foarte multe persoane care o indragesc si

ii urmaresc cu mult interes emisiunile difuzate in Romania, am realizat

acest interviu in cadrul caruia intrebarile au fost puse de membrii

culinar. Foarte amabila Anna Olson a raspuns si a dovedit inca o data ca

nu doar "pe sticla" este un om deosebit. Am descoperit cu entuziasm ca

Anna Olson iubeste sa impartaseasca cu alte persoane experienta ei

culinara.




















1. Puteti sa ne recomandati 4 deserturi, fiecare sa

se potriveasca unui anotimp?



Primavara



Strawberry Tart

Lemon Meringue Pie

Rhubarb

Muffins
Babka








Vara

Peach Pie



Plum Baby Cake

French Vanilla Ice Cream
Blackberry Frozen Yogurt









Toamna





Apple Pie

Pumpkin Muffins
Carrot

Cake
Apricot Almond Tart







Iarna







Chocolate Brownies

...
Cranberry Muffins
Maple Walnut Scones
Chocolate

Mousse Cake   


2. Dupa parerea dvs care

este cel mai light desert (in afara de un fruct crud) ?  
A

prepara un desert light inseamna a-l prepara cu un continut scazut de

grasime si zahar. In afara de un fruct proaspat (eu ador fructele)

recomand prajitura Angel Food, care nu are grasimi (dar are zahar) si

o portie de sorbet.


3. Ati tinut vreodata regim sau

dulciurile pe care le preparati va ajuta sa va mentineti in forma?
Nu

tin diete si mananc o cantitate foarte mare de fructe si legume. Gust

tot ce gatesc, am  portii  mici pe care le impart cu prietenii, familia

sau vecinii. Deserturile care raman le donez adapostului local.


4. Cunoasteti vreun desert specific Romaniei?
Nu

stiu niciun desert romanesc, dar de mica am invatat alaturi de bunica

mea sa coc dupa retete de origine slovaca. Cred ca si pentru deserturile

romanesti se folosesc ingredinte asemanatoare, precum: alune, cirese,

seminte de mac, branza de vaci. Cu aceste ingrediente as face tarte,

torturi, strudel si gogosi daneze.


5. Am

putea gasi retetele dvs intr-o carte de bucate publicata in limba romana?
In

acest moment, nu exista nicio carte cu retetele mele traduse in romana.

Il voi intreba pe editorul meu despre acest lucru.


6. Ce va inspira in crearea deserturilor si care

desert v-a impresionat cel mai mult?
Sursa mea de inspiratie sunt

anotimpurile. Imi place sa gatesc cu tot ce este proaspat pentru ca retetele vor iesi mult mai gustoase. Spre exemplu vara folosesc

fructe precum: piersici, cirese, afine, toamna mere si dovlecei, etc.

7.

Avand in vedere emisiunile TV in cadrul carora gatiti preparate

culinare delicioase, cum reusiti sa va mentineti atat de bine?

Intotdeauna gustati din preparatele pe care le gatiti sau sunteti la

dieta si va retineti de la minunatiile de mancaruri pe care le

realizati?
Gust tot timpul din ceea ce gatesc, dar cand gust este

de fapt o „munca” -analizez gustul si textura, deci nu mananc portii

mari. Nu tin dieta si incerc sa fac exercitii cat se poate de regulat.

Ca sa nu poftesc in timpul zilei la mancaruri nesanatoase, in fiecare

dimineata imi pregatesc un mic-dejun,

din

cereale.
In cadrul emisiunilor, atunci cand realizez deserturi se

intelege ca a coace inseamna a impartasi cu cei dragi. Dulciurile

realizate acasa implica atat un intreg proces de creatie dar inseamna si

faptul ca iti rezervi timp pentru a gati pentru cei pe care-i iubesti.


8.  Are importanta altitudinea orasului, unde

traiesti, in succesul prajiturilor? Daca da, care ingrediente trebuie

adaugate sau reduse?
Acum locuiesc intr-o regiune la nivelul marii dar am

urmat o scoala de bucatari intr-o zona montana, la circa 2.400 metri

deasupra nivelului marii. Asadar acest lucru m-a facut sa realizez

influenta schimbarilor climatice asupra coacerii. Cand e vorba de o

altitudine ridicata ne confruntam cu presiunea joasa a aerului si

trebuie sa:

1) scazi cantitatea de praf de copt sau amoniac
2)

sa cresti un pic cantitatea de apa/lichid
3) sa coci la o

temperatura mai joasa pentru mai mult timp (-2,2 grade Celsius)



9. Multe persoane au observat ca folositi in

bucatarie diferite trucuri in prepararea retetelor. Aveti cumva stranse

toate aceste trucuri intr-o carte? Ne puteti impartasi mai multe?
Am strans toate trucurile intr-ale bucatariei de-a

lungul celor 17 ani de gatit la nivel de profesionist. O multime din

trucuri le-am invatat din greseli-acum pot sa impartasesc ceea ce am

invatat pentru a ajuta si  alte persoane sa nu faca aceleasi greseli. De

asemenea imi rezerv timp sa fac „experimente” pe retetele mele, a.i

stiu ca informatiile pe care le voi oferi vor fi corecte.


10. Stiti cat sunteti de iubita in Romania?  Eu

sunt printre persoanele care va urmaresc emisiunea de dragul dvs, pentru ca

nu-mi permit sa consum dulciuri, pe motiv de obezitate.
Multumesc,

inseamna foarte mult pentru mine faptul ca am fani atat de incantati de

munca mea- am intalnit cativa romani in Canada-as fi incantata sa vin o

data in Romania pentru a-mi intalni fanii.
Si chiar daca nu gatesti

dulciuri, urmarindu-ma pe mine la TV nu are deloc calorii! :)

11.

Puteti sa ne spuneti cum a inceput dragostea dvs pentru gatit?
De

mic copil am inceput sa gatesc impreuna cu bunica mea si am

ajuns sa apreziez ca a gati dulciuri inseamna sa daruiesti. Am crescut

iubind gatitul dar mi-a luat cativa ani, dupa universitate, ca sa realizez

ca pot sa imi fac o cariera in bucatarie.


12. Daca va mai amintiti puteti sa ne spuneti care a fost prima reteta

realizata de dumneavoastra?
Prima reteta realizata de mine a

fost reteta de Prajiturele cu fulgi de ciocolata-Yum!
recomandari

Poftele din timpul sarcinii.   Toata lumea a auzit de ele, multe femei insarcinate le-au avut si ...

citește—

Interviu cu Michel Montignac

 
In primul rand vreau sa va multumesc pentru aceasta ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite