Anna Olson isi dezvaluie secretele culinare

Anna Olson este foarte cunoscuta datorita stilului ei culinar, care impresioneaza prin simplitate si eleganta. Cand urmaresti o emisiune marca Anna Olson, pentru cateva zeci de minute, gatitul ti se pare o lume magica in care arta si mancarea fac front comun pentru a da un rezultat coplesitor.

De fiecare data orice reteta, fie prajitura, fie un fel principal de mancare te determina sa cumperi ingredientele necesare si sa o incerci, in bucataria proprie. Pentru ca stim foarte multe persoane care o indragesc si ii urmaresc cu mult interes emisiunile difuzate in Romania, am realizat acest interviu in cadrul caruia intrebarile au fost puse de membrii culinar. Foarte amabila Anna Olson a raspuns si a dovedit inca o data ca nu doar "pe sticla" este un om deosebit. Am descoperit cu entuziasm ca Anna Olson iubeste sa impartaseasca cu alte persoane experienta ei culinara.
1. Puteti sa ne recomandati 4 deserturi, fiecare sa se potriveasca unui anotimp? Primavara Strawberry Tart Lemon Meringue Pie Rhubarb Muffins
Babka
Vara Peach Pie Plum Baby Cake French Vanilla Ice Cream
Blackberry Frozen Yogurt

Toamna Apple Pie Pumpkin Muffins
Carrot Cake
Apricot Almond Tart

Iarna Chocolate Brownies Cranberry Muffins
Maple Walnut Scones
Chocolate Mousse Cake
2. Dupa parerea dvs care este cel mai light desert (in afara de un fruct crud) ?
A prepara un desert light inseamna a-l prepara cu un continut scazut de grasime si zahar. In afara de un fruct proaspat (eu ador fructele) recomand prajitura Angel Food, care nu are grasimi (dar are zahar) si o portie de sorbet.
3. Ati tinut vreodata regim sau dulciurile pe care le preparati va ajuta sa va mentineti in forma?
Nu tin diete si mananc o cantitate foarte mare de fructe si legume. Gust tot ce gatesc, am portii mici pe care le impart cu prietenii, familia sau vecinii. Deserturile care raman le donez adapostului local.
4. Cunoasteti vreun desert specific Romaniei?
Nu stiu niciun desert romanesc, dar de mica am invatat alaturi de bunica mea sa coc dupa retete de origine slovaca. Cred ca si pentru deserturile romanesti se folosesc ingredinte asemanatoare, precum: alune, cirese, seminte de mac, branza de vaci. Cu aceste ingrediente as face tarte, torturi, strudel si gogosi daneze.
5. Am putea gasi retetele dvs intr-o carte de bucate publicata in limba romana?
In acest moment, nu exista nicio carte cu retetele mele traduse in romana. Il voi intreba pe editorul meu despre acest lucru.
6. Ce va inspira in crearea deserturilor si care desert v-a impresionat cel mai mult?
Sursa mea de inspiratie sunt anotimpurile. Imi place sa gatesc cu tot ce este proaspat pentru ca retetele vor iesi mult mai gustoase. Spre exemplu vara folosesc fructe precum: piersici, cirese, afine, toamna mere si dovlecei, etc.

7. Avand in vedere emisiunile TV in cadrul carora gatiti preparate culinare delicioase, cum reusiti sa va mentineti atat de bine? Intotdeauna gustati din preparatele pe care le gatiti sau sunteti la dieta si va retineti de la minunatiile de mancaruri pe care le realizati?
Gust tot timpul din ceea ce gatesc, dar cand gust este de fapt o „munca” -analizez gustul si textura, deci nu mananc portii mari. Nu tin dieta si incerc sa fac exercitii cat se poate de regulat. Ca sa nu poftesc in timpul zilei la mancaruri nesanatoase, in fiecare dimineata imi pregatesc un mic-dejun, din cereale.
In cadrul emisiunilor, atunci cand realizez deserturi se intelege ca a coace inseamna a impartasi cu cei dragi. Dulciurile realizate acasa implica atat un intreg proces de creatie dar inseamna si faptul ca iti rezervi timp pentru a gati pentru cei pe care-i iubesti.
8. Are importanta altitudinea orasului, unde traiesti, in succesul prajiturilor? Daca da, care ingrediente trebuie adaugate sau reduse?
Acum locuiesc intr-o regiune la nivelul marii dar am urmat o scoala de bucatari intr-o zona montana, la circa 2.400 metri deasupra nivelului marii. Asadar acest lucru m-a facut sa realizez influenta schimbarilor climatice asupra coacerii. Cand e vorba de o altitudine ridicata ne confruntam cu presiunea joasa a aerului si trebuie sa:

1) scazi cantitatea de praf de copt sau amoniac
2) sa cresti un pic cantitatea de apa/lichid
3) sa coci la o temperatura mai joasa pentru mai mult timp (-2,2 grade Celsius)

9. Multe persoane au observat ca folositi in bucatarie diferite trucuri in prepararea retetelor. Aveti cumva stranse toate aceste trucuri intr-o carte? Ne puteti impartasi mai multe?
Am strans toate trucurile intr-ale bucatariei de-a lungul celor 17 ani de gatit la nivel de profesionist. O multime din trucuri le-am invatat din greseli-acum pot sa impartasesc ceea ce am invatat pentru a ajuta si alte persoane sa nu faca aceleasi greseli. De asemenea imi rezerv timp sa fac „experimente” pe retetele mele, a.i stiu ca informatiile pe care le voi oferi vor fi corecte.
10. Stiti cat sunteti de iubita in Romania? Eu sunt printre persoanele care va urmaresc emisiunea de dragul dvs, pentru ca nu-mi permit sa consum dulciuri, pe motiv de obezitate.
Multumesc, inseamna foarte mult pentru mine faptul ca am fani atat de incantati de munca mea- am intalnit cativa romani in Canada-as fi incantata sa vin o data in Romania pentru a-mi intalni fanii.
Si chiar daca nu gatesti dulciuri, urmarindu-ma pe mine la TV nu are deloc calorii! :)

11. Puteti sa ne spuneti cum a inceput dragostea dvs pentru gatit?
De mic copil am inceput sa gatesc impreuna cu bunica mea si am ajuns sa apreziez ca a gati dulciuri inseamna sa daruiesti. Am crescut iubind gatitul dar mi-a luat cativa ani, dupa universitate, ca sa realizez ca pot sa imi fac o cariera in bucatarie.
12. Daca va mai amintiti puteti sa ne spuneti care a fost prima reteta realizata de dumneavoastra?
Prima reteta realizata de mine a fost reteta de Prajiturele cu fulgi de ciocolata-Yum!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Mancare de miel cu cartofi si menta
Bucataras.RO

Mancare de miel cu cartofi si menta

Este un fel de mancare delicios pentru iubitorii de carne de miel. Pentru a simti savoarea carnii secretul este sa folositi...

Mancare de miel cu cartofi si menta
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola