Anna Olson este foarte cunoscuta datorita stilului ei
culinar, care impresioneaza prin simplitate si eleganta. Cand urmaresti
o emisiune marca Anna Olson, pentru cateva zeci de minute, gatitul ti
se pare o lume magica in care arta si mancarea
fac front comun pentru a da un rezultat coplesitor.
De fiecare data
orice reteta,
fie prajitura,
fie un fel principal de mancare te determina sa cumperi
ingredientele necesare si sa o incerci, in bucataria proprie.
Pentru ca stim foarte multe persoane care o indragesc si
ii urmaresc cu mult interes emisiunile difuzate in Romania, am realizat
acest interviu in cadrul caruia intrebarile au fost puse de membrii
culinar. Foarte amabila Anna Olson a raspuns si a dovedit inca o data ca
nu doar "pe sticla" este un om deosebit. Am descoperit cu entuziasm ca
Anna Olson iubeste sa impartaseasca cu alte persoane experienta ei
culinara.
1. Puteti sa ne recomandati 4 deserturi, fiecare sa
se potriveasca unui anotimp?
Primavara
Strawberry Tart
Lemon Meringue Pie
Rhubarb
Muffins
Babka
Vara
Peach Pie
Plum Baby Cake
French Vanilla Ice Cream
Blackberry Frozen Yogurt
Toamna
Apple Pie
Pumpkin Muffins
Carrot
Cake
Apricot Almond Tart
Iarna
Chocolate Brownies
...
culinar, care impresioneaza prin simplitate si eleganta. Cand urmaresti
o emisiune marca Anna Olson, pentru cateva zeci de minute, gatitul ti
se pare o lume magica in care arta si mancarea
fac front comun pentru a da un rezultat coplesitor.
De fiecare data
orice reteta,
fie prajitura,
fie un fel principal de mancare te determina sa cumperi
ingredientele necesare si sa o incerci, in bucataria proprie.
Pentru ca stim foarte multe persoane care o indragesc si
ii urmaresc cu mult interes emisiunile difuzate in Romania, am realizat
acest interviu in cadrul caruia intrebarile au fost puse de membrii
culinar. Foarte amabila Anna Olson a raspuns si a dovedit inca o data ca
nu doar "pe sticla" este un om deosebit. Am descoperit cu entuziasm ca
Anna Olson iubeste sa impartaseasca cu alte persoane experienta ei
culinara.
1. Puteti sa ne recomandati 4 deserturi, fiecare sa
se potriveasca unui anotimp?
Primavara
Strawberry Tart
Lemon Meringue Pie
Rhubarb
Muffins
Babka
Vara
Peach Pie
Plum Baby Cake
French Vanilla Ice Cream
Blackberry Frozen Yogurt
Toamna
Apple Pie
Pumpkin Muffins
Carrot
Cake
Apricot Almond Tart
Iarna
Chocolate Brownies
...
Cranberry Muffins
Maple Walnut Scones
Chocolate
Mousse Cake
2. Dupa parerea dvs care
este cel mai light desert (in afara de un fruct crud) ?
A
prepara un desert light inseamna a-l prepara cu un continut scazut de
grasime si zahar. In afara de un fruct proaspat (eu ador fructele)
recomand prajitura Angel Food, care nu are grasimi (dar are zahar) si
o portie de sorbet.
3. Ati tinut vreodata regim sau
dulciurile pe care le preparati va ajuta sa va mentineti in forma?
Nu
tin diete si mananc o cantitate foarte mare de fructe si legume. Gust
tot ce gatesc, am portii mici pe care le impart cu prietenii, familia
sau vecinii. Deserturile care raman le donez adapostului local.
4. Cunoasteti vreun desert specific Romaniei?
Nu
stiu niciun desert romanesc, dar de mica am invatat alaturi de bunica
mea sa coc dupa retete de origine slovaca. Cred ca si pentru deserturile
romanesti se folosesc ingredinte asemanatoare, precum: alune, cirese,
seminte de mac, branza de vaci. Cu aceste ingrediente as face tarte,
torturi, strudel si gogosi daneze.
5. Am
putea gasi retetele dvs intr-o carte de bucate publicata in limba romana?
In
acest moment, nu exista nicio carte cu retetele mele traduse in romana.
Il voi intreba pe editorul meu despre acest lucru.
6. Ce va inspira in crearea deserturilor si care
desert v-a impresionat cel mai mult?
Sursa mea de inspiratie sunt
anotimpurile. Imi place sa gatesc cu tot ce este proaspat pentru ca retetele vor iesi mult mai gustoase. Spre exemplu vara folosesc
fructe precum: piersici, cirese, afine, toamna mere si dovlecei, etc.
7.
Avand in vedere emisiunile TV in cadrul carora gatiti preparate
culinare delicioase, cum reusiti sa va mentineti atat de bine?
Intotdeauna gustati din preparatele pe care le gatiti sau sunteti la
dieta si va retineti de la minunatiile de mancaruri pe care le
realizati?
Gust tot timpul din ceea ce gatesc, dar cand gust este
de fapt o „munca” -analizez gustul si textura, deci nu mananc portii
mari. Nu tin dieta si incerc sa fac exercitii cat se poate de regulat.
Ca sa nu poftesc in timpul zilei la mancaruri nesanatoase, in fiecare
dimineata imi pregatesc un mic-dejun,
din
cereale.
In cadrul emisiunilor, atunci cand realizez deserturi se
intelege ca a coace inseamna a impartasi cu cei dragi. Dulciurile
realizate acasa implica atat un intreg proces de creatie dar inseamna si
faptul ca iti rezervi timp pentru a gati pentru cei pe care-i iubesti.
8. Are importanta altitudinea orasului, unde
traiesti, in succesul prajiturilor? Daca da, care ingrediente trebuie
adaugate sau reduse?
Acum locuiesc intr-o regiune la nivelul marii dar am
urmat o scoala de bucatari intr-o zona montana, la circa 2.400 metri
deasupra nivelului marii. Asadar acest lucru m-a facut sa realizez
influenta schimbarilor climatice asupra coacerii. Cand e vorba de o
altitudine ridicata ne confruntam cu presiunea joasa a aerului si
trebuie sa:
1) scazi cantitatea de praf de copt sau amoniac
2)
sa cresti un pic cantitatea de apa/lichid
3) sa coci la o
temperatura mai joasa pentru mai mult timp (-2,2 grade Celsius)
9. Multe persoane au observat ca folositi in
bucatarie diferite trucuri in prepararea retetelor. Aveti cumva stranse
toate aceste trucuri intr-o carte? Ne puteti impartasi mai multe?
Am strans toate trucurile intr-ale bucatariei de-a
lungul celor 17 ani de gatit la nivel de profesionist. O multime din
trucuri le-am invatat din greseli-acum pot sa impartasesc ceea ce am
invatat pentru a ajuta si alte persoane sa nu faca aceleasi greseli. De
asemenea imi rezerv timp sa fac „experimente” pe retetele mele, a.i
stiu ca informatiile pe care le voi oferi vor fi corecte.
10. Stiti cat sunteti de iubita in Romania? Eu
sunt printre persoanele care va urmaresc emisiunea de dragul dvs, pentru ca
nu-mi permit sa consum dulciuri, pe motiv de obezitate.
Multumesc,
inseamna foarte mult pentru mine faptul ca am fani atat de incantati de
munca mea- am intalnit cativa romani in Canada-as fi incantata sa vin o
data in Romania pentru a-mi intalni fanii.
Si chiar daca nu gatesti
dulciuri, urmarindu-ma pe mine la TV nu are deloc calorii! :)
11.
Puteti sa ne spuneti cum a inceput dragostea dvs pentru gatit?
De
mic copil am inceput sa gatesc impreuna cu bunica mea si am
ajuns sa apreziez ca a gati dulciuri inseamna sa daruiesti. Am crescut
iubind gatitul dar mi-a luat cativa ani, dupa universitate, ca sa realizez
ca pot sa imi fac o cariera in bucatarie.
12. Daca va mai amintiti puteti sa ne spuneti care a fost prima reteta
realizata de dumneavoastra?
Prima reteta realizata de mine a
fost reteta de Prajiturele cu fulgi de ciocolata-Yum!
Maple Walnut Scones
Chocolate
Mousse Cake
2. Dupa parerea dvs care
este cel mai light desert (in afara de un fruct crud) ?
A
prepara un desert light inseamna a-l prepara cu un continut scazut de
grasime si zahar. In afara de un fruct proaspat (eu ador fructele)
recomand prajitura Angel Food, care nu are grasimi (dar are zahar) si
o portie de sorbet.
3. Ati tinut vreodata regim sau
dulciurile pe care le preparati va ajuta sa va mentineti in forma?
Nu
tin diete si mananc o cantitate foarte mare de fructe si legume. Gust
tot ce gatesc, am portii mici pe care le impart cu prietenii, familia
sau vecinii. Deserturile care raman le donez adapostului local.
4. Cunoasteti vreun desert specific Romaniei?
Nu
stiu niciun desert romanesc, dar de mica am invatat alaturi de bunica
mea sa coc dupa retete de origine slovaca. Cred ca si pentru deserturile
romanesti se folosesc ingredinte asemanatoare, precum: alune, cirese,
seminte de mac, branza de vaci. Cu aceste ingrediente as face tarte,
torturi, strudel si gogosi daneze.
5. Am
putea gasi retetele dvs intr-o carte de bucate publicata in limba romana?
In
acest moment, nu exista nicio carte cu retetele mele traduse in romana.
Il voi intreba pe editorul meu despre acest lucru.
6. Ce va inspira in crearea deserturilor si care
desert v-a impresionat cel mai mult?
Sursa mea de inspiratie sunt
anotimpurile. Imi place sa gatesc cu tot ce este proaspat pentru ca retetele vor iesi mult mai gustoase. Spre exemplu vara folosesc
fructe precum: piersici, cirese, afine, toamna mere si dovlecei, etc.
7.
Avand in vedere emisiunile TV in cadrul carora gatiti preparate
culinare delicioase, cum reusiti sa va mentineti atat de bine?
Intotdeauna gustati din preparatele pe care le gatiti sau sunteti la
dieta si va retineti de la minunatiile de mancaruri pe care le
realizati?
Gust tot timpul din ceea ce gatesc, dar cand gust este
de fapt o „munca” -analizez gustul si textura, deci nu mananc portii
mari. Nu tin dieta si incerc sa fac exercitii cat se poate de regulat.
Ca sa nu poftesc in timpul zilei la mancaruri nesanatoase, in fiecare
dimineata imi pregatesc un mic-dejun,
din
cereale.
In cadrul emisiunilor, atunci cand realizez deserturi se
intelege ca a coace inseamna a impartasi cu cei dragi. Dulciurile
realizate acasa implica atat un intreg proces de creatie dar inseamna si
faptul ca iti rezervi timp pentru a gati pentru cei pe care-i iubesti.
8. Are importanta altitudinea orasului, unde
traiesti, in succesul prajiturilor? Daca da, care ingrediente trebuie
adaugate sau reduse?
Acum locuiesc intr-o regiune la nivelul marii dar am
urmat o scoala de bucatari intr-o zona montana, la circa 2.400 metri
deasupra nivelului marii. Asadar acest lucru m-a facut sa realizez
influenta schimbarilor climatice asupra coacerii. Cand e vorba de o
altitudine ridicata ne confruntam cu presiunea joasa a aerului si
trebuie sa:
1) scazi cantitatea de praf de copt sau amoniac
2)
sa cresti un pic cantitatea de apa/lichid
3) sa coci la o
temperatura mai joasa pentru mai mult timp (-2,2 grade Celsius)
9. Multe persoane au observat ca folositi in
bucatarie diferite trucuri in prepararea retetelor. Aveti cumva stranse
toate aceste trucuri intr-o carte? Ne puteti impartasi mai multe?
Am strans toate trucurile intr-ale bucatariei de-a
lungul celor 17 ani de gatit la nivel de profesionist. O multime din
trucuri le-am invatat din greseli-acum pot sa impartasesc ceea ce am
invatat pentru a ajuta si alte persoane sa nu faca aceleasi greseli. De
asemenea imi rezerv timp sa fac „experimente” pe retetele mele, a.i
stiu ca informatiile pe care le voi oferi vor fi corecte.
10. Stiti cat sunteti de iubita in Romania? Eu
sunt printre persoanele care va urmaresc emisiunea de dragul dvs, pentru ca
nu-mi permit sa consum dulciuri, pe motiv de obezitate.
Multumesc,
inseamna foarte mult pentru mine faptul ca am fani atat de incantati de
munca mea- am intalnit cativa romani in Canada-as fi incantata sa vin o
data in Romania pentru a-mi intalni fanii.
Si chiar daca nu gatesti
dulciuri, urmarindu-ma pe mine la TV nu are deloc calorii! :)
11.
Puteti sa ne spuneti cum a inceput dragostea dvs pentru gatit?
De
mic copil am inceput sa gatesc impreuna cu bunica mea si am
ajuns sa apreziez ca a gati dulciuri inseamna sa daruiesti. Am crescut
iubind gatitul dar mi-a luat cativa ani, dupa universitate, ca sa realizez
ca pot sa imi fac o cariera in bucatarie.
12. Daca va mai amintiti puteti sa ne spuneti care a fost prima reteta
realizata de dumneavoastra?
Prima reteta realizata de mine a
fost reteta de Prajiturele cu fulgi de ciocolata-Yum!
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe