Anna Olson isi dezvaluie secretele culinare

Anna Olson este foarte cunoscuta datorita stilului ei culinar, care impresioneaza prin simplitate si eleganta. Cand urmaresti o emisiune marca Anna Olson, pentru cateva zeci de minute, gatitul ti se pare o lume magica in care arta si mancarea fac front comun pentru a da un rezultat coplesitor.

De fiecare data orice reteta, fie prajitura, fie un fel principal de mancare te determina sa cumperi ingredientele necesare si sa o incerci, in bucataria proprie. Pentru ca stim foarte multe persoane care o indragesc si ii urmaresc cu mult interes emisiunile difuzate in Romania, am realizat acest interviu in cadrul caruia intrebarile au fost puse de membrii culinar. Foarte amabila Anna Olson a raspuns si a dovedit inca o data ca nu doar "pe sticla" este un om deosebit. Am descoperit cu entuziasm ca Anna Olson iubeste sa impartaseasca cu alte persoane experienta ei culinara.
1. Puteti sa ne recomandati 4 deserturi, fiecare sa se potriveasca unui anotimp? Primavara Strawberry Tart Lemon Meringue Pie Rhubarb Muffins
Babka
Vara Peach Pie Plum Baby Cake French Vanilla Ice Cream
Blackberry Frozen Yogurt

Toamna Apple Pie Pumpkin Muffins
Carrot Cake
Apricot Almond Tart

Iarna Chocolate Brownies Cranberry Muffins
Maple Walnut Scones
Chocolate Mousse Cake
2. Dupa parerea dvs care este cel mai light desert (in afara de un fruct crud) ?
A prepara un desert light inseamna a-l prepara cu un continut scazut de grasime si zahar. In afara de un fruct proaspat (eu ador fructele) recomand prajitura Angel Food, care nu are grasimi (dar are zahar) si o portie de sorbet.
3. Ati tinut vreodata regim sau dulciurile pe care le preparati va ajuta sa va mentineti in forma?
Nu tin diete si mananc o cantitate foarte mare de fructe si legume. Gust tot ce gatesc, am portii mici pe care le impart cu prietenii, familia sau vecinii. Deserturile care raman le donez adapostului local.
4. Cunoasteti vreun desert specific Romaniei?
Nu stiu niciun desert romanesc, dar de mica am invatat alaturi de bunica mea sa coc dupa retete de origine slovaca. Cred ca si pentru deserturile romanesti se folosesc ingredinte asemanatoare, precum: alune, cirese, seminte de mac, branza de vaci. Cu aceste ingrediente as face tarte, torturi, strudel si gogosi daneze.
5. Am putea gasi retetele dvs intr-o carte de bucate publicata in limba romana?
In acest moment, nu exista nicio carte cu retetele mele traduse in romana. Il voi intreba pe editorul meu despre acest lucru.
6. Ce va inspira in crearea deserturilor si care desert v-a impresionat cel mai mult?
Sursa mea de inspiratie sunt anotimpurile. Imi place sa gatesc cu tot ce este proaspat pentru ca retetele vor iesi mult mai gustoase. Spre exemplu vara folosesc fructe precum: piersici, cirese, afine, toamna mere si dovlecei, etc.

7. Avand in vedere emisiunile TV in cadrul carora gatiti preparate culinare delicioase, cum reusiti sa va mentineti atat de bine? Intotdeauna gustati din preparatele pe care le gatiti sau sunteti la dieta si va retineti de la minunatiile de mancaruri pe care le realizati?
Gust tot timpul din ceea ce gatesc, dar cand gust este de fapt o „munca” -analizez gustul si textura, deci nu mananc portii mari. Nu tin dieta si incerc sa fac exercitii cat se poate de regulat. Ca sa nu poftesc in timpul zilei la mancaruri nesanatoase, in fiecare dimineata imi pregatesc un mic-dejun, din cereale.
In cadrul emisiunilor, atunci cand realizez deserturi se intelege ca a coace inseamna a impartasi cu cei dragi. Dulciurile realizate acasa implica atat un intreg proces de creatie dar inseamna si faptul ca iti rezervi timp pentru a gati pentru cei pe care-i iubesti.
8. Are importanta altitudinea orasului, unde traiesti, in succesul prajiturilor? Daca da, care ingrediente trebuie adaugate sau reduse?
Acum locuiesc intr-o regiune la nivelul marii dar am urmat o scoala de bucatari intr-o zona montana, la circa 2.400 metri deasupra nivelului marii. Asadar acest lucru m-a facut sa realizez influenta schimbarilor climatice asupra coacerii. Cand e vorba de o altitudine ridicata ne confruntam cu presiunea joasa a aerului si trebuie sa:

1) scazi cantitatea de praf de copt sau amoniac
2) sa cresti un pic cantitatea de apa/lichid
3) sa coci la o temperatura mai joasa pentru mai mult timp (-2,2 grade Celsius)

9. Multe persoane au observat ca folositi in bucatarie diferite trucuri in prepararea retetelor. Aveti cumva stranse toate aceste trucuri intr-o carte? Ne puteti impartasi mai multe?
Am strans toate trucurile intr-ale bucatariei de-a lungul celor 17 ani de gatit la nivel de profesionist. O multime din trucuri le-am invatat din greseli-acum pot sa impartasesc ceea ce am invatat pentru a ajuta si alte persoane sa nu faca aceleasi greseli. De asemenea imi rezerv timp sa fac „experimente” pe retetele mele, a.i stiu ca informatiile pe care le voi oferi vor fi corecte.
10. Stiti cat sunteti de iubita in Romania? Eu sunt printre persoanele care va urmaresc emisiunea de dragul dvs, pentru ca nu-mi permit sa consum dulciuri, pe motiv de obezitate.
Multumesc, inseamna foarte mult pentru mine faptul ca am fani atat de incantati de munca mea- am intalnit cativa romani in Canada-as fi incantata sa vin o data in Romania pentru a-mi intalni fanii.
Si chiar daca nu gatesti dulciuri, urmarindu-ma pe mine la TV nu are deloc calorii! :)

11. Puteti sa ne spuneti cum a inceput dragostea dvs pentru gatit?
De mic copil am inceput sa gatesc impreuna cu bunica mea si am ajuns sa apreziez ca a gati dulciuri inseamna sa daruiesti. Am crescut iubind gatitul dar mi-a luat cativa ani, dupa universitate, ca sa realizez ca pot sa imi fac o cariera in bucatarie.
12. Daca va mai amintiti puteti sa ne spuneti care a fost prima reteta realizata de dumneavoastra?
Prima reteta realizata de mine a fost reteta de Prajiturele cu fulgi de ciocolata-Yum!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia