Anna Olson isi dezvaluie secretele culinare

Anna Olson este foarte cunoscuta datorita stilului ei culinar, care impresioneaza prin simplitate si eleganta. Cand urmaresti o emisiune marca Anna Olson, pentru cateva zeci de minute, gatitul ti se pare o lume magica in care arta si mancarea fac front comun pentru a da un rezultat coplesitor.

De fiecare data orice reteta, fie prajitura, fie un fel principal de mancare te determina sa cumperi ingredientele necesare si sa o incerci, in bucataria proprie. Pentru ca stim foarte multe persoane care o indragesc si ii urmaresc cu mult interes emisiunile difuzate in Romania, am realizat acest interviu in cadrul caruia intrebarile au fost puse de membrii culinar. Foarte amabila Anna Olson a raspuns si a dovedit inca o data ca nu doar "pe sticla" este un om deosebit. Am descoperit cu entuziasm ca Anna Olson iubeste sa impartaseasca cu alte persoane experienta ei culinara.
1. Puteti sa ne recomandati 4 deserturi, fiecare sa se potriveasca unui anotimp? Primavara Strawberry Tart Lemon Meringue Pie Rhubarb Muffins
Babka
Vara Peach Pie Plum Baby Cake French Vanilla Ice Cream
Blackberry Frozen Yogurt

Toamna Apple Pie Pumpkin Muffins
Carrot Cake
Apricot Almond Tart

Iarna Chocolate Brownies Cranberry Muffins
Maple Walnut Scones
Chocolate Mousse Cake
2. Dupa parerea dvs care este cel mai light desert (in afara de un fruct crud) ?
A prepara un desert light inseamna a-l prepara cu un continut scazut de grasime si zahar. In afara de un fruct proaspat (eu ador fructele) recomand prajitura Angel Food, care nu are grasimi (dar are zahar) si o portie de sorbet.
3. Ati tinut vreodata regim sau dulciurile pe care le preparati va ajuta sa va mentineti in forma?
Nu tin diete si mananc o cantitate foarte mare de fructe si legume. Gust tot ce gatesc, am portii mici pe care le impart cu prietenii, familia sau vecinii. Deserturile care raman le donez adapostului local.
4. Cunoasteti vreun desert specific Romaniei?
Nu stiu niciun desert romanesc, dar de mica am invatat alaturi de bunica mea sa coc dupa retete de origine slovaca. Cred ca si pentru deserturile romanesti se folosesc ingredinte asemanatoare, precum: alune, cirese, seminte de mac, branza de vaci. Cu aceste ingrediente as face tarte, torturi, strudel si gogosi daneze.
5. Am putea gasi retetele dvs intr-o carte de bucate publicata in limba romana?
In acest moment, nu exista nicio carte cu retetele mele traduse in romana. Il voi intreba pe editorul meu despre acest lucru.
6. Ce va inspira in crearea deserturilor si care desert v-a impresionat cel mai mult?
Sursa mea de inspiratie sunt anotimpurile. Imi place sa gatesc cu tot ce este proaspat pentru ca retetele vor iesi mult mai gustoase. Spre exemplu vara folosesc fructe precum: piersici, cirese, afine, toamna mere si dovlecei, etc.

7. Avand in vedere emisiunile TV in cadrul carora gatiti preparate culinare delicioase, cum reusiti sa va mentineti atat de bine? Intotdeauna gustati din preparatele pe care le gatiti sau sunteti la dieta si va retineti de la minunatiile de mancaruri pe care le realizati?
Gust tot timpul din ceea ce gatesc, dar cand gust este de fapt o „munca” -analizez gustul si textura, deci nu mananc portii mari. Nu tin dieta si incerc sa fac exercitii cat se poate de regulat. Ca sa nu poftesc in timpul zilei la mancaruri nesanatoase, in fiecare dimineata imi pregatesc un mic-dejun, din cereale.
In cadrul emisiunilor, atunci cand realizez deserturi se intelege ca a coace inseamna a impartasi cu cei dragi. Dulciurile realizate acasa implica atat un intreg proces de creatie dar inseamna si faptul ca iti rezervi timp pentru a gati pentru cei pe care-i iubesti.
8. Are importanta altitudinea orasului, unde traiesti, in succesul prajiturilor? Daca da, care ingrediente trebuie adaugate sau reduse?
Acum locuiesc intr-o regiune la nivelul marii dar am urmat o scoala de bucatari intr-o zona montana, la circa 2.400 metri deasupra nivelului marii. Asadar acest lucru m-a facut sa realizez influenta schimbarilor climatice asupra coacerii. Cand e vorba de o altitudine ridicata ne confruntam cu presiunea joasa a aerului si trebuie sa:

1) scazi cantitatea de praf de copt sau amoniac
2) sa cresti un pic cantitatea de apa/lichid
3) sa coci la o temperatura mai joasa pentru mai mult timp (-2,2 grade Celsius)

9. Multe persoane au observat ca folositi in bucatarie diferite trucuri in prepararea retetelor. Aveti cumva stranse toate aceste trucuri intr-o carte? Ne puteti impartasi mai multe?
Am strans toate trucurile intr-ale bucatariei de-a lungul celor 17 ani de gatit la nivel de profesionist. O multime din trucuri le-am invatat din greseli-acum pot sa impartasesc ceea ce am invatat pentru a ajuta si alte persoane sa nu faca aceleasi greseli. De asemenea imi rezerv timp sa fac „experimente” pe retetele mele, a.i stiu ca informatiile pe care le voi oferi vor fi corecte.
10. Stiti cat sunteti de iubita in Romania? Eu sunt printre persoanele care va urmaresc emisiunea de dragul dvs, pentru ca nu-mi permit sa consum dulciuri, pe motiv de obezitate.
Multumesc, inseamna foarte mult pentru mine faptul ca am fani atat de incantati de munca mea- am intalnit cativa romani in Canada-as fi incantata sa vin o data in Romania pentru a-mi intalni fanii.
Si chiar daca nu gatesti dulciuri, urmarindu-ma pe mine la TV nu are deloc calorii! :)

11. Puteti sa ne spuneti cum a inceput dragostea dvs pentru gatit?
De mic copil am inceput sa gatesc impreuna cu bunica mea si am ajuns sa apreziez ca a gati dulciuri inseamna sa daruiesti. Am crescut iubind gatitul dar mi-a luat cativa ani, dupa universitate, ca sa realizez ca pot sa imi fac o cariera in bucatarie.
12. Daca va mai amintiti puteti sa ne spuneti care a fost prima reteta realizata de dumneavoastra?
Prima reteta realizata de mine a fost reteta de Prajiturele cu fulgi de ciocolata-Yum!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura Regina Maria
2
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
4
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Poale-n brau (branzoaice)
5
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Parteneri
Castraveti murati traditionali
Bucataras.RO

Castraveti murati traditionali

Castraveti murati traditionali
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori