ceai

Ceaiuri

Ceai aromat

Intr-un vas se amesteca ingredientele, fara miere si lamaie, si se lasa la fiert 20 de minute. Se indulceste si se serveste...

Ceai aromat
Cocktail-uri

Cocteil racoritor

Se freaca ouale cu zaharul, iar apoi se bat cu telul cu esenta de ceai, vinul si zeama de la lamiie.

Cocteil racoritor
Supe de legume

Supa concentrata cu galbenusuri

Se prepara o supa mai concentrata. Se lasa sa fiarba cca 10 minute, dupa care se toarna imediat in cesti de supa (eventual de...

Supa concentrata cu galbenusuri
Punch-uri

Punch indian

Din galbenusuri, zahar si frisca se face o crema care se fierbe pe aburi, apoi se da deoparte si se amesteca cu romul, esenta...

Punch indian
Bauturi cu vin

Bautura racoritoare cu menta si lamiie

Se face o infuzie din foi de menta, care se indulceste dupa gust. La 1 litru ceai de menta indulcit se adauga zeama unei lamii.

Bautura racoritoare cu menta si lamiie
Checuri

Chec Earl Grey

Se prepara ceai din pliculetele earl grey si se pun in el stafidele si bucatelele de portocala din dulceata. Se lasa la...

Chec Earl Grey
Prajituri

Prajituri rapide pentru ceai

Se amesteca toate ingredientele foarte bine cu ajutorul mixerului si se lasa 10 min sa se odihneasca. Se face un sul din...

Prajituri rapide pentru ceai
Checuri

Chec brun economic

Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu o ceasca de ceai rusesc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu oul batut,...

Chec brun economic
Prajituri

Tarta cu prune uscate

Prunele se taie in bucati mici si se pun sa se moaie in ceai fierbinte. Se rastoarna apoi in strecuratoare si se lasa sa se...

Tarta cu prune uscate
Prajituri

Fructe uscate in foetaj

Fructele uscate se pun la inmuiat in ceai vreo 2 ore apoi se scurg si se taie bucati mici. Prepararea aluatului: faina se...

Fructe uscate in foetaj
Prajituri

Prajiturele pentru ceai

Mierea se incalzeste moderat, impreuna cu untul, deasupra unui vas cu aburi, dupa care se adauga oul, galbenusul, zaharul...

Prajiturele pentru ceai
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeciori cu stafide pentru ceai

Se freaca ouale cu zaharul, se adauga intii untul frecat spuma, se amesteca bine, apoi faina, romul si stafidele si se...

Pesmeciori cu stafide pentru ceai
Ceaiuri

Bautura intaritoare din ceai rusesc

Coaja rasa de lamiie si de portocala se pune sa macereze 30 de minute cu zaharul tos, apoi se toarna intr-un pahar de ceai...

Bautura intaritoare din ceai rusesc
Aperitive cu branza

Bastonase din cascaval pentru ceai

Se freaca bine untul cu oul, apoi se adauga laptele cu smintina, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamiie sau otet, sarea,...

Bastonase din cascaval pentru ceai
Ceaiuri

Ceai cu miere si cu mirodenii

Se pun mirodeniile in apa si se incalzesc la foc mic, acoperit, timp de 10 minute, dar fara sa dea in clocot. Se toarna incet...

Ceai cu miere si cu mirodenii
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeciori pentru ceai

Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile, dupa care se adauga zaharul vanilat si faina. Se obtine o coca potrivit de...

Pesmeciori pentru ceai
Bauturi cu vin

Bautura racoritoare din floare de tei

Se prepara infuzia din ceai de tei, se strecoara, se indulceste cu zaharul, se adauga portocala taiata bucatele mici cu coaja...

Bautura racoritoare din floare de tei
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti pentru vin si ceai

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga albusurile spuma, faina, untul topit cald (nu fierbinte) si la urma nucile. Se...

Pesmeti pentru vin si ceai
Sucuri fructe si legume

Punch la gheata

Zaharul se fierbe cu cele 3 cesti de apa pina se topeste. Intre timp, se pregateste o ceasca esenta de ceai rusesc foarte...

Punch la gheata
Biscuiti de post
Dulciuri

Biscuiti de post

Biscuitii de post sunt deliciosi si se prepara foarte usor. Sunt foarte aspectuosi si pot fi consumati ca atare la o cana cu...

Biscuiti de post
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti pentru ceai

Se freaca untul cu zaharul vanilat, se adauga galbenusurile si faina, pina se obtine o coca moale, din care se fac pesmeti...

Pesmeti pentru ceai
Ceaiuri

Ceai de musetel

Se pune apa la fiert si, cind da in clocot, se toarna peste florile de musetel. Se acopera si se lasa sa stea 10-15 minute,...

Ceai de musetel
Ceaiuri

Ceai de macese

Se spala macesele si se pun sa fiarba in apa clocotita 5-10 minute, acoperite. Se iau de pe foc si se lasa sa stea acoperite.

Ceai de macese
Ceaiuri

Ceai de sunatoare

Se pune apa la fiert si, cind da in clocot, se toarna peste florile de sunatoare. Se acopera si se lasa sa stea 10-15 minute,...

Ceai de sunatoare