Zacusca cu capia

Zacusca cu capia este o delicioasa reteta de zacusca. Pentru aceasta reteta culinara aveti nevoie de ardei capia, vinete, bulion, ceapa si piper.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Zacusca cu capia

Ingrediente

  • 5 kg vinete
  • 3 kg ardei capia
  • 2 kg gogosari
  • 1 kg ardei gras
  • 1 buc. ardei iute (optional)
  • 500 g ciuperci champinion
  • 1 kg ceapa
  • 250 ml bulion
  • 1 l ulei
  • 25 g piper alb macinat
  • 10 g piper negru boabe
  • 5 g foi dafin
  • 125 g sare

Mod de preparare

Zacusca cu capia este o delicioasa reteta de zacusca. Vinetele, ardeii, gogosarii se coc si se curata. Ceapa curatata se caleste usor in 250 ml ulei. Ardeii tocati se calesc in ulei in alt vas. La fel si vinetele dupa ce se toaca. Se amesteca toate ingredientele si se fierb la foc mic aprox. 100 min, amestecand din timp in timp. Se Sareaza dupa gust. Nu se folosesc conservanti. Zacusca cu capia se toarna fierbinte in borcane incalzite. Se pun capace si se fierbe in bain marin.


Zacusca cu capia se serevste pe paine proaspata.
Alte retete de zacusca recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori