Placinta cu urzici este o reteta gustoasa si satioasa. Principalele ingrediente ale acestui fel de mancare sunt: urzici, margarina, cascaval.
Placinta cu urzici este un preparat deosebit care trebuie preparat astfel: se aleg urzicile si se spala bine inainte de a fi puse la fiert in apa clocotita cu sare. Se strecoara apoi si se toaca marunt. Se amesteca cu putina margarina topita si 50 g cascaval. Separat, se fierb cele doua oua si se taie rondele. Apoi, se unge o tava cu margarina. Se aseaza pe masa foile de placinta si se stropesc una cate una cu margarina topita dupa care se aseaza una peste alta. Pe jumatate din lungimea foilor se intinde piureul de urzici acoperit cu rondele de ou, iar cealalta jumatate a foilor se indoaie peste. Se aseaza placinta in tava unsa mai devreme cu margarina, se presara cascaval ras se se pune la cuptor timp de 35-40 de minute, pana cand cascavalul s-a rumenit. Se serveste calda.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii