Intr-un castron, se freaca galbenusurile cu o lingura de zahar. In compozitie, se adauga nucile si albusurile batute spuma. Se unge o tava lata cu unt
Intr-un castron, se freaca galbenusurile cu o lingura de zahar. In compozitie, se adauga nucile si albusurile batute spuma. Se unge o tava lata cu unt, se tapeteaza cu faina si se pune aluatul la copt. Cind prajitura s-a rumenit putin, se scoate si se pune pe planseta, apoi se taie in doua bucati egale. Se pregateste crema astfel: din zahar si apa se face un sirop, se adauga cafeaua si se amesteca. Cind aceasta s-a racit, se pun galbenusurile (cite unul), se toarna laptele, vanilia, apoi untul frecat spuma. Intre cele doua foi, se aseaza un strat de crema, se decoreaza si in exterior si se taie in felii.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiO reteta preluata de pe blogul Ginei Bradea.
Rulouri cu scortisoaraIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii