Sos de rosii

Se curata, se spala, se taie marunt morcovul, patrunjelul si ceapa sau se dau prin razatoarea mica. Se rumenesc intr-o cratita cu o lingura de unt si

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 buc. morcov
  • 1/2 buc. radacina patrunjel
  • 1/2 buc. ceapa
  • o lingura unt
  • o lingura faina
  • 3 linguri bulion de rosii

Mod de preparare

Se curata, se spala, se taie marunt morcovul, patrunjelul si ceapa sau se dau prin razatoarea mica. Se rumenesc intr-o cratita cu o lingura de unt si cu o cantitate egala de faina. Se adauga 3 linguri de bulion de rosii, se amesteca se subtiaza cu 2 pahare de supa de peste, se sareaza si se fierbe 10 minute la foc mic. Dupa aceea se ia sosul de pe foc, se adauga 1 lingura de unt proaspat, se freaca pina se desface bine in sos, apoi se strecoara totul prin sita.
Se serveste cu peste rasol si peste inabusit

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci