Sufleuri

Reteta Desert in straturi cu iaurt, jeleu de capsuni si mousse de mascarpone cu espresso

portii reteta 2 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 16-02-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Reteta desert de gris cu migdale (reteta video)"
 

ingrediente

2 portii

   biscuiti digestivi - 50 g
   sirop de agave - 50 ml
   scortisoara macinata - 1/2 lingurita
   Pentru stratul de iaurt
   iaurt grecesc - 200 g
   seminte de chia - 1 lingura
   capsuni - 160 g
   miere - 1 lingura
   apa - 50 ml
   gelatina (granule) - 1/2 pachet (5g)
Pentru mousseul de mascarpone si espresso:
   mascarpone - 100 g
   espresso rece - 40 ml
   frisca lichida - 80 ml
   alune caju (crude) - 50 g
   fulgi de migdale - 50 g
Pentru jeleul de capsuni: Pentru stratul de biscuiti: Pentru Krantz:
   zahar - 3 linguri

mod de preparare

• macina biscuitii digestivi in blenderul Oster Reversible, pe viteza 1
• cand acestia s-au macinat, amesteca-i cu siropul de agave si scortisoara
• imparte aceasta compozitie egal in 2 pahare
• amesteca iaurtul cu semintele chia si lasa-le la hidratat in acesta cca 15 min
• pune cate un strat de iaurt cu chia in fiecare pahar
• pune gelatina la hidratat pentru 10 min, in 50 ml de apa
• amesteca la foc mic pana cand toate granulele se vor dizolva – atentie, fierberea distruge gelatina
• pune capsunile, mierea si gelatina in blenderul Oster Reversible si mixeaza pana obtii o compozitie omogena
• pune acest jeleu in cele doua pahare, peste stratul de iaurt si biscuiti si lasa-le la frigider pentru cca o ora
• intre timp amesteca intr-un castron crema de mascarpone cu espresso-ul rece, folosind o lingura
• pune frisca lichida in blenderul Oster Reversible, porneste-l pe viteza 1 si blendeaza pana ce aceasta s-a inchegat
• amestecati-o apoi cu crema de mascarpone si espresso din castron
• scoate cele 2 deserturi din frigider, iar daca jeleul s-a intarit, pune mascarpone si espresso deasupra si da-le din nou la frigider
• intr-o tigaie, la foc mic, adauga in partea din stanga zaharul si in partea din dreapta alunele caju si fulgii de migdale
• zaharul ar trebui sa se topeasca in acelasi timp in care s-ar rumeni si alunele caju, respectiv fulgii de migdale
• amesteca-le impreuna, folosind o spatula de silicon sau o lingura de lemn si introdu-le in blenderul Oster Reversible
• mixeaza pe viteza mica (pulsand din cand in cand daca este cazul) si odata zdrobite, adauga-le in egala parte peste cele 2 deserturi care s-au inchegat in frigider
• consumati-le reci.

Savurati cu placere!
Incearca si Crema de zahar ars
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert in straturi cu iaurt, jeleu de capsuni si mousse de mascarpone cu espresso" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sufleuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.