Pizza Margherita

Pizza Margherita si-a capatat numele la sfarsitul cesolului al 19-lea dupa numele reginei Margareta de Savoya, care in timpul unei vizite la Napoli a fost servita cu o pizza ale carei culori erau cele de pe steagul Italiei.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Pizza Margherita

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 25 g drojdie de bere
  • 6 linguri de ulei de masline extravirgin
  • sare
  • Garnitura:
  • 350 g rosii
  • 300 g mozzarella
  • ulei de masline
  • frunze de busuioc
  • oregano
  • sare
  • piper rosu

Mod de preparare

Pizza Margherita si-a capatat numele la sfarsitul cesolului al 19-lea dupa numele reginei Margareta de Savoya, care in timpul unei vizite la Napoli a fost servita cu o pizza ale carei culori erau cele de pe steagul Italiei. Reginei i-a placut foarte multa aceasta idee si astfel a fost botezata Pizza Margherita.

Se prepara mai intai aluatul de pizza: pentru asta se amesteca ingredientele si aluatul rezultat se tine la cald ca sa creasca, apoi se intinde pe o planseta infainata. Se pune intr-o forma rotunda si unsa cu ulei de masline. Deasupra se aseaza rosiile, fara pielita si putin zdrobite cu furculita; se sareaza si pipereaza cu piper rosu proaspat macinat. Din nou se lasa la cald cca. 20 minute. Se pune la copt, in cuptor preincalzit la 250*C, cca. 20 minute. Se scoate si se aseaza mozzarella taiata rondele pe toata suprafata pizzei; se stropeste cu ulei de masline; se presara oregano si frunzulite de busuioc. Se repune in cuptor pentru 10 minute.


Pizza Margherita se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
1
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
2
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Parteneri
Chifle umplute cu ciuperci si branza
Bucataras.RO

Chifle umplute cu ciuperci si branza

Chiflele pot fi servite la pachet, la micul dejun sau cina. Reteta apartine Timeei-painici umplute cu branza si ciuperci....

Chifle umplute cu ciuperci si branza
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!