Prajitura caramelizata cu mere umplute este absolut delicioasa. O reteta de prajitura de casa de care nu te mai saturi!
Punem stafidele la inmuiat in suc de mandarina, sirop de artar,si aromam cu coaja de citrice razuita (cui ii place si doreste,poate inmuia stafidele in alcool..sau alt lichid/suc).
Caramelizam zaharul in vasul in care coacem prajitura. De cit zahar avem nevoie, depinde de marimea vasului. Am citit undeva, ca cel mai frumos caramel iese, daca nu amestecam in el, ci doar scuturam vasul. A iesit frumos.
Merele curatate de coaja si casuta de simburi, se pun peste caramelul intarit. Frecam untul cu zaharul, adaugam ouale, extractul de vanilie si coaja de portocala, si mixam mai departe.
Amestecam faina cu praful de copt si amidonul si alternam cu smintina pina sint gata. Mixam bine pina aluatul devine omogen/cremos. Nu e un aluat care curge, dar foarte pufos. Umplem merele cu stafidele inmuiate.
Siropul nu se adauga in mar, dar se poate servi cu prajitura . Adaugam cite o lingurita de marmelada. Cu o lingura punem aluatul printre mere.
Dam tava in cuptorul preincalzit la 180°C, dupa care coborim temperatura la 160°C si lasam la copt pina devine auriu (cam jumatate de ora), apoi acoperim tava cu o hirtie de copt si lasam mai departe la copt. Dupa vreo 10 minute, facem un test cu scobitorea, pentru a verifica starea aluatului. Daca e copt, aceasta iese curata. Imediat ce scoatem tava din cuptor,o intoarcem pe un paltou. Lasam la racit complet (daca nu o scoateti la timp, se raceste caramelul, iar prajitura ramine lipita de tava).Riscati sa o scoateti in bucati. Se decoreaza cu frisca.
Pofta buna! Reteta Prajitura caramelizata cu mere umplute a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caisePot sa spun ca aceasta este a doua ciorba pe care o prefer, dupa cea de fasole. Se pregateste usor si este tare gustoasa!
Ciorba cu pulpa de porc si afumaturaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii